Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Engin Gündük Alanya'da

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Engin Gündük, “Alevilerin kaderidir, ya yakarlar ya da baskı uygulayarak özgür yaşam hakları elinden alınır” dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Engin Gündük Alanya'da
Alevi Kültür Dernekleri tarafından her yıl düzenlenen eğitim ve kültür kamplarının bu yılki durağı Alanya'nın Mahmutlar beldesi oldu. Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Engin Gündük, kampın 4 gün süreceğini ve pazartesi günü başlayacağını söyledi.

Alanya Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ni de ziyaret eden Engin Güdük, yaptığı açıklamada Mahmutlar Belediye Başkan Yardımcısı Habip Arslan ile yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini ve başkanın önümüzdeki sene içinde bir cemevi yapılacağı sözünü verdiğini belirtti.

Alanya Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetimi ve üyeleri ile sohbet eden Gündük, son günlerde yaşanan Alevilere yönelik saldırılar hakkında da açıklamalarda bulundu.

“ALEVİLERİN KADERİ, YA YAKILMAK YA DA ATILMAK”
Malatya'nın Sürgü beldesindeki olaya da değinen Gündük, “Alevilerin kaderidir, ya yakarlar ya da baskı uygulayarak özgür yaşam hakları elinden alınır. Bu olaylar davulcu ile bir aile arasında yaşanan bireysel bir tartışma değildir. Tokmaklarla kapılan ve camların tokmaklanmasıyla başlanan bu tartışmalar ileriki günlerde küfürler ve sözlü tacizlere kadar varmıştır. Bizim vatandaşlarımız bu saldırılar başladığı vakit karakola ve valiliğe suç duyurusunda bulundukları zaman, Alevi vatandaşlara şehri terk etmeleri söylenmiş. Vatandaşlarını koruyamayan bir devletimiz var” diye konuştu

“AK PARTİ NE KADAR SÜNNİ İSE, CHP O KADAR ALEVİ”
Son günlerdeki CHP Alevi partisi haline geldi, Alevi olmayan isimler partiye giremez' şeklindeki haberlere ilişkin de Gündük, AKP ne kadar Sünni bir parti ise, CHP'de o kadar Alevidir. Siyasete inançları karıştırmamalıyız, toplumda bu tür kavramları birbirinden ayrı tutmamız gerekir” şeklinde konuştu.

Alevi-Bektaşi Federasyonları ve Dernekleri'nin verdiği iftara Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte katılan davetlilere ‘Çakma Alevi' diyen Gündük, “Oraya davetli olarak giden kişiler, gerçek Aleviler değildir. Türkiye'deki resmi olan Alevi dernekleri değildir” dedi

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Gündük, “Eğer Türkiye'de bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dışında başka bir isim gösterilemiyorsa, demokrasi dediğimiz kavram vahim bir hale gelmiş demektir” dedi .
Kaynak: İHA