Raporda 6 Antalya Firması Bulunuyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, İstanbul Sanayi Odası'nın geleneksel olarak yayınladığı Birinci ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu raporlarına göre, her iki grupta Antalya'dan üçer firma yer aldığını belirtti.

İSO'nun geleneksel olarak hazırladığı Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2011 Yılı Raporunun sonuçları açıklandı.

Rapora ilişkin yazılı açıklama yapan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, İSO'nun geleneksel olarak yayınladığı Birinci ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu raporlarına göre her iki gupta Antalya'dan üçer firma yer aldığını belirtti.

Budak, ilk 500 büyük sanayi kuruluşunları arasına Adopen, AGT ve Yörükoğlu, ikinci 500'de ise Ekiciler, Eti Elektrometalurji ve Antalya Enerji'nin yer aldığını bildirdi.

Listeye giren firmalardan Adopen, AGT ve Eti Elektrometalurji firmalarının 2010 yılı listesine göre konumlarını güçlendirdiğini, diğerlerde ise gerileme görüldüğünü belirten Budak, şunları kaydetti:

''İkinci büyük 500 listesine girmeye hak kazanan Antalya firmalarının 2011 yılındaki toplam satışları 294,8 milyon lira oldu. Ekiciler 118,5 milyon lira, Eti Elektrometalurji 102,7 milyon lira ve Antalya Enerji 73,6 milyon lira üretimden satış elde etti. Firmaların 2011 yılında bir önceki yıla göre satışları yüzde 18,6, toplam satış hasılatı ise yüzde 18,5 artış gösterdi.''

Sıralamaya giren firmaları tebrik eden Budak, önümüzdeki yıllarda Antalya'dan daha çok firmanın listede yer almasını diledi.
Kaynak: AA