Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe:

Marmara Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı, Lüleburgaz'da yapıldı.

Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe:
Toplantıda konuşan Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye ekonomisinin yüzde 25'inin Marmara Bölgesi'nde olduğunu, bu yüzden de Marmara'nın çevre kirliliğinde birinci sırada olduğunu söyledi.

Marmara Bölgesi'nin Türkiye'nin lokomotifi olduğunu ifade eden Altepe, bölgede 10 binin üzerinde fabrika olduğunu dile getirdi. Marmara Bölgesi'ndeki sanayileşmenin kirliliği de beraberinde getirdiğini kaydeden Altepe, bölgedeki belediyelerin altyapı ve arıtma tesisi sorununu çözmeleri gerektiğini ve sanayicilerin önceliklerinin arıtma tesislerine vermeleri gerektiğini söyledi.

Marmara Belediyeler Birliği olarak çevreye büyük önem verdiklerini dile getiren Altepe, 'Bizler havamızın, suyumuzun kirlenmemesi için elimizden geleni yapmalıyız. Çevremiz bize emanet edildi. Bu emanetleri gelecek nesillere elimizden gelen en güzel şekilde bırakmak en önemli görevimizdir" dedi.

Her belediyenin kendi bölgesine sahip çıkması gerektiğini ifade eden Altepe, "Herkes kendi beldesine sahi çıkmalı. Sahip çıkıldığı takdirde beldelerimiz, bölgelerimiz, Türkiye ve dünya temizlenir” diye konuştu.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ise, Birliği üyeleri ile Ergene Nehri'ni incelediklerini, Nehrin kirliliğinin misafirleri de rahatsız ettiğini dile getirdi. Halebak, Birliğin çevre sorunlarına önem verdiği için toplantıyı Lüleburgaz'da gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından basına kapalı devam eden toplantıya, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Recep Altepe, Bursa’ya bağlı Yıldırım ilçesi Belediye Başkanı Özgen Keskin, Bağcılar Belediye Başkanı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Bilecek Belediye Başkanı Selim Yağcı, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve Birlik Genel Sekreteri Züver Çetinkaya katıldı.

Kaynak: İHA