Hisarcıklıoğlu: “spk’nın Aldığı Karar, İmkb ve Vob’un Birleşmesine Zarar Verdi'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıkloğlu, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) tek hisse senedine dayalı vadeli işlem ve opsiyon kontratları Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) yerine İMKB'ye izin vermesinin altında ‘böl, parçala yönet’ anlayışının yattığını söyledi.

Hisarcıklıoğlu: “spk’nın Aldığı Karar, İmkb ve Vob’un Birleşmesine Zarar Verdi'
İzmir’deki Ortak Yönetim Kurulları Toplantısı’na katılan Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, SPK’nın tek hisse senedine dayalı vadeli işlem ve opsiyon kontratları için İMKB'ye izin vermesini eleştirdi.

Hisarcıklıoğlu, toplantıda bulunan VOB ile İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’ye dönerek, ''Işınsu Hanım’ı üzüyorlar” diyerek VOB’un İstanbul Finans Merkezi projesi çerçevesinde taşınması yönündeki tartışmaları hatırlattı. VOB’un kurulması için çok büyük emek sarf ettiklerini, olmayan, ölmüş bitmiş işi bitirerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ilk gongu vurdurduklarını'' anlatan Hisarcıklıoğlu, ''Taşınma tartışmaları vardı, fakat dünkü hadise beni çok üzdü. Belki hepiniz takip ettiniz. SPK’nın bir kararı yayınlandı. VOB olarak biz iki senedir tek hisse opsiyonlarının VOB’da olmasını istiyoruz. Bunu biz istemiyorduk, eskiden akademisyen olan SPK başkanı da doğrusunun böyle olması gerektiğini söylüyordu. SPK Başkanı dün başka bir görevdeyken bunun muhakkak VOB’da olmasını söylüyordu. Bugün İMKB’ye devretti. Koltuk değiştirdikçe doğru değişir mi? Doğru her yerde doğrudur arkadaşım. Çıkar dersin ki yanılmışım, özür dilersin, bir akademisyen olarak karar verirsin” dedi.

“BÖL, PARÇALA, YÖNET”
Hisarcıloğlu, alınan kararın arkasında neyin yattığını çok iyi bildiklerini ifade ederek, ''Böl parçalara yönet. Aslında istenen VOB’u işlevsiz hale getirmek. Aslında biz İMKB ile VOB’u bütünleştirmeyi nasıl sağlarız diye kafa yorarken, dün SPK’nın almış olduğu bu karar özellikle İMKB ile VOB’un bütünleşme sürecine müthiş derecede zarar vermiştir. İnşallah SPK yanlıştan vazgeçer ve işin doğrusu uygulanır diye söylüyorum'' diye konuştu.

Toplantı sonunda Hisarcıklıoğlu, TOBB'un 60. kuruluş yıldönümü için bazı iş adamlarına ödüllerini takdim etti .
Kaynak: İHA