Tekirdağ’daki Kutlamalara Vatandaş İlgisiz Kaldı

Tekirdağ’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı gösterilerine vatandaşlar ilgi göstermedi.

Tekirdağ’daki Kutlamalara Vatandaş İlgisiz Kaldı
Tekirdağ’da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümü kutlama törenleri, Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

Vali Ali Yerlikaya, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük ve Belediye Başkan Adem Dalgıç’ın anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törenler daha sonra Sahil Atatürk Bulvarı üzerinde devam etti. Buradaki törenlere Vali Yerlikaya, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Küçük, Belediye Başkan Dalgıç, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen katıldı.

Bu yılki etkinliklere vatandaşların ilgi göstermediği görüldü.

Torunları ile bayrama geldiğini söyleyen bir vatandaş, “İlgi çok az. Yazık bize. 148 bin nüfuslu Tekirdağ’da 150 kişi bayrama gelmiş. Diyecek bir şey bulamıyorum. Yazıklar olsun bizlere” dedi.

KATILIMIN AZ OLMASINI PROTESTO ETTİ
Çevre Eski Bakanı Fevzi Aytekin’in kız kardeşi olduğunu söyleyen Ayşe Düzyurt isimli 54 yaşındaki bir ev hanımı, protokolün önünde katılımın az olmasını protesto etti. Bağırarak protesto yapan Düzyurt, “Tekirdağlılara yazıklar olsun. Türkiye’ye yazıklar olsun. Kimse yok. Askere sahip çıkan yok. Nerdesiniz size yazıklar olsun” dedi.

Yaşlı kadını polisler sakinleştirdi.

Bu yıl, geçen yıllara göre kısa tutulan törenler, askeri geçişlerin ardından son buldu .
Kaynak: İHA