Kore Gazisi, Güney Koreli Öğrencileri Evinde Ağırlayarak Anılarını Anlatacak

Savaştığı yerleri dünya gözüyle son defa görmek için Güney Kore'ye gitmek isteyen Antalya Sideli Kore gazisi Mehmet Kara (84), Güney Koreli öğrencilere savaş anılarını anlatacak.

Kore Gazisi, Güney Koreli Öğrencileri Evinde Ağırlayarak Anılarını Anlatacak
Gazi Kara, Antalya bölgesine Anadolu medeniyetlerini araştırmaya gelen Koreli öğrencileri evinde ağırlayarak, Türkiye-Güney Kore dostluğunu pekiştirmek istediğini kaydetti.

Kore gazisi Kara, Güney Koreli öğrencilerin, savaşta yaşadığı anıları kayıt altına alarak kitaplaştırmasını istiyor. Dünya gözüyle savaştığı yerleri görmek isteyen gazi Mehmet Kara, Güney Kore'ye gitmek için Ankara Büyükelçiliği’ne yazılı başvuruda bulunduğunu ve cevabının gelmesini beklediğini ifade etti.

Hayatta olan Kore gazisi arkadaşlarıyla ayda en az bir defa görüştüğünü belirten Kara, ölmeden önce tek isteğinin 62 yıl önce Güney Kore'de savaştığı yerleri görmek ve şehit olan arkadaşlarına Türk Şehitliği'nde dua etmek istediğini ifade etti.

Kara, "Savaştığım yerleri son defa dünya gözüyle görmek için Güney Kore'ye gitmek istiyorum. Bu konuda Güney Kore Büyükelçiliği'ne başvuruda bulundum. Bu konuda Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung Bak'tan davet bekliyorum. Ömrümün sonbaharında Türkiye'ye Güney Kore dostluğuna katkıda bulunmak istiyorum. Side'de geçmiş yıllarda açtığımız iş yerine Kore ismini verdim. Dostluk köprüsünü geliştirmek ve ileri noktaya taşımak için Koreli öğrencileri Side'de ağırlamak ve savaş anılarımı anlatmak istiyorum. Güney Koreli gençler ülkelerinin zorluklar içinde kurtarıldığını bilmeli." dedi.