Didim Ticaret Odasında Müfettiş Denetimi Tamamalandı

Didim Ticaret Odasının Ağustos ayı Meclis toplantısı yapıldı.

Didim Ticaret Odasında Müfettiş Denetimi Tamamalandı
Toplantıda TOBB’dan gelen Müfettişlerin tuttuğu rapor görüşüldü. Raporda yer alan, Ticaret Odası Eski Meclis Üyesi Hilmi Erbaş’ın Oda başkanı Döver’le ilgili iddiaları ve işten çıkarılan 3 eski oda çalışanı hakkında iddiaları görüşüldü.

Oda Meclis Başkanı Ümit Soneren’in başkanlık ettiği toplantıya Oda Başkanı Ufuk Döver ile Meclis üyeleri hazır bulundu. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Meclis toplantısında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden gelen Müfettişlerin aylardır oda bünyesinde gerçekleştirdiği denetimler sonucunda hazırladığı ve Savcılığa sunduğu rapor görüşüldü. Mahkemeden bir avukat vasıtasıyla alınan Müfettiş raporu çoğaltılarak toplantı öncesinde Meclis üyelerine dağıtıldı.

Hazırlanan raporla ilgili konuşan Oda Başkanı Ufuk Döver bir çok konuda ortaya atılan iddialarla ilgili bilgilerin yer aldığını belirterek “Bizim görev yapmamızla ilgili ortaya atılan iddialar, işten çıkarılan 3 eski çalışanla ilgili iddialar, kasa tazminatı konusundaki iddialar gibi bir çok husus müfettişlerce hazırlanarak sunulmuş durumdadır. Bu ortaya atılan iddiaların ciddi olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Savcılık tarafından hazırlık soruşturmasının devam ettiğinden ayrıntılı bilgi vermek mümkün değildir. İleri de bunları kamuoyuyla paylaşacağız. Şu an konu savcılıktadır”dedi.

“RAPOR ÖNCEDEN NEDEN VERİLMEDİ”
Döver’in açıklamasının ardından konuşan Meclis Üyesi Garip Gençay müfettiş raporunun meclis üyelerine neden toplantı öncesinden dağıtıldığını, neden daha önce dağıtılmadığını sordu.

Meclis Üyesi Tayyar Cengiz ise raporu tam olarak okuyamadığını fakat raporun objektif hazırlandığına inanmadığını söyledi.

Ardından konuşan Başkan Döver ise dile getirilen iddiaların ciddi iddialar olduğunu ve işten çıkarılanları Savcılığa ifadeye gittiğini söyledi.

Ardından konuşan Oda Meclis Üyesi Ömer Vela raporu göz attığını ve bazı iddialarla ilgili açıklama yapmak istediğini belirterek rapordan bazı bölümler okudu. Vela “Rapordaki iddialar bunlar ama bana göre bunları Ata Erbaş yada Mehmet Öz yapmadı. Şimdi buradaki herkes elini vicdanını koysun; ben şahsen bunları bu iki kişinin yapmış olacağını düşünmüyorum; bunların bir ağa babaları vardır.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından raporun bir dahaki meclis toplantısında yeniden görüşülmesi istendi
Kaynak: İHA