CHP’den, Törende Saygı Duruşu Yapılmamasına Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Teşkilatı, 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde saygı duruşunun yapılmamasına tepki gösterdi.

CHP’den, Törende Saygı Duruşu Yapılmamasına Tepki
Söke CHP Yönetim Kurulu ve partililer parti merkezinde toplandı. Önce saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuyan partililer, daha sonra basın açıklaması yaptı. Söke CHP İlçe Başkanı Av. Osman Ünsal, “Zaferin sahibi Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman ordumuzun şehit ve gazilerine duyulan minnet ve şükran duyguları unutulmuş, onlara bir saygı duruşu bile çok görülmüştür” dedi.

Söke CHP İlçe Başkanı Av. Osman Ünsal, “30 Ağustos yarındır, zira 30 Ağustos geleceğimizi şekillendirecek olan gündür. Ancak ne yazıktır ki; 30 Ağustos eski coşkusundan uzak sadece devlet erkânının ve diğer protokol üyelerinin katılımı ile halkımızın katılımı yok denecek kadar az olmak üzere kutlanmakta, anılmaktadır. Ne yazık ki, 30 Ağustos programında bu zaferi yaratan Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman ordumuzun şehit ve gazilerine duyulan minnet ve şükran duyguları unutulmuş, onlara bir saygı duruşu bile çok görülmüştür. Şu unutulmamalıdır ki; geçmişini bilmeyenler geleceklerini hazırlayamazlar, kuramazlar. Bu duygu ve düşünce içinde Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman ordumuzun şehit ve gazilerini minnetle, şükranla anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyoruz. 30 Ağustos büyük zaferi milletimize kutlu olsun” ifadelerine yer verdi .
Kaynak: İHA