ADD Üyeleri Zafer Bayramı Töreninde Kriz Çıkardı

Kadıköy Kaymakamlığı tarafından organize edilen çelenk koyma töreninde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)'nin adının anons edilmemesini gerekçe gösteren bir grup ile programı düzenleyenler arasında tartışma yaşandı.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün araya girmesiyle sorun çözüldü.30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Kadıköy İskelesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde tören yapıldı. Buradaki törene İstanbul Vali Yardımcısı Bekir Ergök, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün yanı sıra bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Siyasi parti temsilcilerinin çelenk koymasının ardından İstiklal Marşı'na geçilmek istendi. Bu sırada Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri kendi isimlerinin okunmadığını gerekçe göstererek programı düzenleyen yetkililere tepki gösterdi. Kürsüye yürüyerek, 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' şeklinde slogan atan grup, çelenk koyma törenin devam etmesini, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın daha sonra okunması istedi. Sloganların devam etmesi üzerine meydanda bir süre kargaşa yaşandı. Parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri anıt önüne sadece 3 kişi ile gelmesine rağmen, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri kendi isimleri anons edilince grup halinde geldi. Grup, çelenk koymak yerine slogan atmaya devam etti. Bazı kişiler de programı sunan kadının üzerine yürüyüp mikrofonu almak istedi. Kadıköy Belediye Başkanı Öztürk'ün devreye girmesiyle kriz çözüldü .