30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü İsparta'da Törenle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümü dolayısıyla Isparta'da törenler düzenlendi.

Isparta'daki tören, Valilik, Belediye ve Garnizon Komutanlığı çelenklerinin Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına sunulmasıyla başladı.

Ardından Vali Memduh Oğuz, valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Tören daha sonra Hükümet Meydanı'nda devam etti. Yarbay Oğuz Utku, burada yaptığı konuşmada, 30 Ağustos tarihinin, düşmana son darbenin vurulduğu ve bir milletin yok olma sınırında gerçekleştirdiği Büyük Zafer'in 90'ıncı yıl dönümü olduğunu söyledi.

Oğuz Utku, bu zaferin, Türk milletinin şeref, haysiyet ve özgürlüğüne göz dikenlere karşı kükrediği, milli ve manevi değerleri için kadın ve erkeği, yaşlısı ve genciyle ölümü göze aldığı, parolası ''Ya istiklal ya ölüm'' olan bir zafer olduğunu vurguladı.

Kutlamalar düzenlenen geçiş töreni ile son buldu. Geçiş töreninde belediye araçlarından vatandaşlara gül suyu sıkıldı.

Öte yandan, Mimar Sinan Caddesi'ndeki parti binası önünde toplanan bir grup Cumhuriyet Halk Partili , Hükümet Meydanı'na yürümek ve Atatürk anıtına çelenk sunmak istedi. Polisin partililere, çelenkle Hükümet Meydanı'na gitmelerine izin verilmeyeceğini belirtmesi üzerine CHP İl Başkanı Vedat Şenol'un da aralarında olduğu bir grup CHP'li Mimar Sinan Caddesi boyunca sloganlar atarak Hükümet Meydanı'na kadar yürüdü.

Partililer burada Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Grup daha sonra sloganlar atarak dağıldı.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA