30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Antalya'da Törenle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümü dolayısıyla Antalya'da tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, 3. Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanlığı'nın çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 3. Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, daha sonra valilikte bayram tebriklerini kabul etti.

Valilikteki programın ardından Altıparmak, Akaydın ve Korkmaz, Cumhuriyet Caddesi'ndeki törende askeri araç üzerinden halkın bayramını kutladı.

Piyade Albay Aşkın Açıl, günün önemine ilişkin yaptığı konuşmada, 30 Ağustos'un zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, Türk ordusunun, milletiyle omuza omuza vererek kazandığı zaferin 90. yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Bugünün ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk milletinin Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş uygarlık hedefine giden yolun başlangıcı olduğunu kaydeden Açıl, 30 Ağustos'un Türk'ün sesini dünyaya duyurduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından Antalya Ticaret Borsası Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri halk oyunları sergiledi. Tören resmi geçit ile sona erdi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı törene turistler de ilgi gösterdi. Askeri bir personelin törenleri izleyen iki turiste bayram hakkında bilgi vermesi dikkati çekti.

Öte yandan, Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk sunma töreninin ardından CHP İl Başkanlığı tarafından da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulduğu görüldü.

-Kumluca'daki törenler-

Kumluca'daki törenler Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Törene Kumluca Kaymakamlığı'na vekalet eden Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Osman Koşar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Başdaş, daire amirleri, siyasi parti ilçe temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenlere Kültür Hanı önünde devam edildi. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Kıdemli Başçavuş Yusuf Akbulut yaptı.

Akbulut, konuşmasında, 30 Ağustos'un ülkeyi istilaya kalkışan düşmanlara karşı verilen amansız mücadelenin zaferle sonuçlandığı gün olduğunu belirtti.

Akbulut, Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhu içinde hareket ederek zafere ulaştığını kaydederek, aynı ruh ve fedakar düşüncenin bugün de Türk milletinde var olduğuna inandığını dile getirdi.

Konuşmanın ardından şiirler okundu. Kumluca Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisinin ardından, kutlamalar geçit töreniyle sona erdi.

Muhabir: Murat Yolcu / Mehmet Çakmak

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA