Kıbrıs Türk Basın Konseyi, Dünya Basın Konseyleri Birliği Toplantısına Katılacak

KKTC'nin önde gelen sivil toplum örgütlerinden Kıbrıs Türk Basın Konseyi, Dünya Basın Konseyi Birliği’nin 2012 Tanzanya toplantısına katılacak.

Kıbrıs Türk Basın Konseyi, dün gece bir toplantı yaparak uluslararası toplantıya katılım konusunu görüştü. Konseyin yemekli toplantısında Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Müşaviri Nazan Er de ağırlandı.

Konsey Başkanı Doç Dr. Şule Aker, yemekte yaptığı açıklamada, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Basın yasasının hazırlanması aşamasında sürece katkı koyduklarını, Dünya Basın Konseyi Birliği’nin 2012 Tanzanya toplantısına katılmak amacıyla gerekli hazırlıkların yapılarak, KKTC’yi uluslararası platformda en iyi şekilde temsil etmek için çalışmaların tamamlandığını kaydeden Şule Aker, Konsey’in web sayfasını da hazırladıklarını aktardı.

Aker, Yönetim Kurulu olarak medyayı ilgilendiren konularda önemli konuklarla Konsey üyelerini çalışma yemeklerinde bir araya getirmeyi amaçladıklarını dile getirerek, ilk konuklarının TC Büyükelçiliği Basın Müşaviri Nazan Er olduğunu kaydetti.

Nazan Er’in medyaya desteğini esirgemeyen ve medya mensuplarıyla yakın yapıcı ve verimli bir ilişki içinde olduğunu aktararak, Er’e ilişkilerini sürdürme temennisini dile getirdi.

Nazan Er de, gecede bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, her zaman olduğu gibi bundan sonra da işbirliği içinde çalışma temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Nazan Er’e plaket verildi ve Konsey’in kurulduğu günden itibaren fotoğraflarla anlatan slayt gösterisi yapıldı .
Kaynak: İHA