Ege Bölgesi Araştırma İstasyon ve Enstitüsü Müdürleri Toplandı

Tarımsal Araştırma ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı Ege Bölgesi'ndeki araştırma istasyon ve enstitüsü müdürleri, Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı Erbeyli İncir Araştırma İstasyonu'nda bir araya geldi.

Ege Bölgesi'ndeki araştırma istasyon ve enstitü müdürlerinin katıldığı toplantıda, tarımsal ve hayvansal konularla ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunduldu.

Erbeyli İncir Araştırma İstasyon Müdürü Ramazan Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarımla ve hayvansal üretime ilgili eksi ve artıları tartışarak gelecek için alınacak önlemler, yapılacak işlemler konusunu ele almak üzere toplandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Ege bölgesinde bulunan bu müdür arkadaşlarımızla her üç ayda bir bir yerde toplanarak bilgi alış verişinde bulunuyoruz. Toplantımızın amacı; kurumlar arasında diyaloğu artırmak ve bu sayede bölgemizdeki tarımsal ürünlerde veya hayvansal üretimde gündeme gelen her hangi bir olumsuzluk veya olumlu yanlarını bilgi olarak bütün arkadaşlarımıza duyurmak. Şimdiye kadar her hangi bir olumsuz bir şeye rastlamadık. İncir, üzüm, pamuk, zeytin gibi tarım ürünlerinde, hayvancılıkta her hangi bir sorun görünmüyor. Sadece pamukta ekim miktarı az olduğu söyleniyor. Tüm ürünlerde, müdahale ve mücadelelerimiz sürüyor''dedi.
Kaynak: AA