Obama, Şiddetli Sel Baskınları İhtimaline Karşı Halkı Uyardı

ABD Başkanı Barack Obama, Meksika Körfezi kıyılarında yaşayan halkı tropikal Isaac fırtınası yüzünden büyük çapta sel baskınları olabileceği yönünde uyardı.

Beyaz Saray'da Isaac'la ilgili bir açıklama yapan Obama, bölge halkına, yetkililer tarafından talimat gelmesi halinde bulundukları yeri tahliye etmeleri çağrısında bulundu.

Obama, ''Isaac fırtınasına hazırlanırken, Meksika Körfezi kıyılarındaki tüm halka, yerel yetkililerinize kulak vermeniz ve bulunduğunuz yeri tahliye etmenizin istenmesi durumu dahil, onların direktiflerini yerine getirmeniz çağrısında bulunuyorum'' dedi.

Başkan Obama, ''Şu anda risk almanın, resmi uyarıları görmezden gelmenin zamanı değil. Bu konuyu ciddiye almalısınız'' diye konuştu.

Isaac, Katrina Kasırgası'nın New Orleans'ta yol açtığı felaketin tam da 7'nci yılında, yine New Orleans ve çevresine yönelmiş durumda. Fırtınanın bu gece ya da çarşamba gününün ilk saatlerinde New Orleans'ın bulunduğu Louisiana eyaletine ulaşması beklenirken, fırtınanın kasırgaya dönüşmesinden endişe ediliyor.

Isaac'ın sadece Louisiana değil, Mississipi, Alabama ve Florida eyaletlerinde de etkisinin görüleceği tahmin ediliyor.

Kaynak: AA