Suriyelilerin Geçişlerine Kontrollü Şekilde İzin Veriliyor

Suriye’den gelen mülteci sayısının 80 bini aşması üzerine mültecilerin kontrollü bir şekilde geçişlerine izin verilirken, 5 bin kişi Azez kenti tarafından Türkiye’ye geçmek için bekliyor.

Suriyelilerin Geçişlerine Kontrollü Şekilde İzin Veriliyor
Suriye’den gelen mülteci sayısının 80 bini aşması üzerine Türkiye’ye geçişler kontrollü şekilde yapılıyor. Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan pasaportu bulunan Suriyelilerin gidiş gelişlerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmazken, yasa dışı yollarla mayınlı alandan Türkiye'ye gelenler ise Kilis'teki akrabalarının yanına gidiyor.

Öte yandan, İHH tarafından Halep’in Azez ilçesi Esselame Sınır Kapısı yakınlarında bekleyen Suriyelilerin ihtiyaçlarının giderilmesi için seyyar tuvalet, seyyar mutfak, seyyar banyo TIR’larla gönderildi.

İHH Kilis Temsilcisi Orhan Aydın, İHH tarafından bir haftadır Esselame Sınır Kapısı’nda hangarlarda kalanlara yardım ettiklerini belirterek, "Başta gıda malzemeleri olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İHH’nın gezici aş evini Esselame Sınır Kapısı’na yerleştirdik. Orada hangarlarda kalan 5 bin kişiye her gün iki öğün sıcak yemek vereceğiz. 7 adet seyyar tuvalet ve 7 adet seyyar banyoyu mültecilerin olduğu yere yerleştireceğiz" dedi .
Kaynak: İHA