Pegasus Havayolları'na Gazipaşa Havalimanı'na Uçuş İzni Verildi

Pegasus Havayolları'na Gazipaşa Havalimanı'na uçuş izni verildi.

Gazipaşa Havalimanı'na sefer yapmak üzere Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunan Pegasus Havayolları uçaklarının, havaalanına inmesine yönelik prosedür ve simülatör gerekliliklerini tamamlayarak iniş izni almaya hak kazandığı bildirildi.

Başvuruda bulunan diğer işletmelerin simülatör testi ve eksik prosedürlerini tamamlamaya yönelik çalışmalara devam edildiği, tüm süreçleri eksiksiz tamamlamaları halinde uçuş izinlerinin verileceği kaydedildi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, yaptığı açıklamada, Pegasus Havayolları'nın Gazipaşa'ya uçuş yapabilmesinin kendilerini çok sevindirdiğini belirtti.

Türkiye'nin birçok noktasına ve bağlantılı olarak yurt dışına da sefer yapan Pegasus Havayolları'nın iniş izini almasının önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Aydoğan, ''Pegasus'un Gazipaşa'dan yapabileceği bağlantılı uçuşlar ile bölgenin havayolu ulaşımında önemli bir köprünün kurulacağını umut ediyorum'' dedi.

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA