Konya'da Satın Aldığı Tabancanın Önceki Sahibini Öldürdü

Konya'da satın aldığı tabancanın önceki sahibini öldürdüğü iddia edilen zanlı ile iki kişi tutuklandı.

Ali Düzkaya'nın öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Adem U. , Taner D. ve Nuri G'nin polisteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen Adem U, ''kasten adam öldürme'' suçundan, olay anında restoranda bulunan Taner D. ve Nuri G. ise olaya yardım ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Ali Düzkaya, iki gün önce, merkez Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi Selçuk Caddesi'ndeki bir restoranda silahlı saldırıya uğraması sonucu ölmüş, Adem U, Taner D. ve Nuri G. gözaltına alınmıştı.

Ali Düzkaya'nın cinayetten önce, aralarında husumet bulunan Adem U. ile içkili bir restoranda kavga ettiği, daha sonra gittiği bir başka restoranda yemek yerken olayın meydana geldiği öğrenilmişti.

Bir süredir kanser tedavisi gören Adem U'nun polise verdiği ifadede, cinayette kullandığı tabancayı, öldürülen Düzkaya'dan satın aldığını söylediği belirtilmişti.

Olay, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından da kaydedilmişti. Görüntülerde cinayet zanlısı Adem U, tabancayı Düzkaya'ya doğrultuyor. Emniyeti açmayı unuttuğu için önce ateş edemeyen Adem U, daha sonra tabancanın emniyetini açarak ateş etmeye başlıyor. Kendisini engellemeye çalışanların çabası ise sonuçsuz kalıyor.

Muhabir: Metin Bolat

Yayıncı: Ahmet Kayır
Kaynak: AA