Datça Kindos’ta Kaybolan İsveçli Turisti Sahil Güvenlik Kurtardı

Muğla’nın Datça İlçesi’nde bulunan Kindos Harabeleri'nde gezerken yuvarlanıp kaybolan İsveçli turist ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu yaralı halde kurtarıldı.

Datça Kindos’ta Kaybolan İsveçli Turisti Sahil Güvenlik Kurtardı
Yaralı turistin bulunduğu yere araç ve helikopterle yaklaşmak mümkün olmayınca yaralı Sahil Güvenlik ekiPlerince kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre İsveç’ten tatil için gelen Erik Pontus Hellström ve arkadaşı Ellen Sıgne Anıta Datça’nın tarihi ve antik kenti Knidos harabelerini gezdikten sonra Knidos yakınlarında bulunan tarihi Aslanlı buruna doğru yürüyüşe çıktılar. Tarihi Gümüş Aslanın çalındığı aslanlı buruna yaklaşan ikililerden Erik Pontus Hellström (73) ayağının kayması sonucu yuvarlanarak kollarından ve kaburgalarından yaralandı.

Yanında bulunan bayan arkadaşı Ellen Sıgne Anıta hemen Datça 112 acil yardım servisini arayarak yardım istedi. Datça Palamutbükü’nde konuşlu 112 Acil Servis ekipleri yaralıyı bölgede bularak ilk yardım uyguladı. 112 Acil Servis ekipleri arazi şartları yaralıyı taşımaya uygun olmayınca bölgeye helikopter istedi. Arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle helikopterin inişi ve yaralıyı taşıması mümkün olmayınca bu defa bölgeye denizden ulaşılması için Sahil Güvenlik ekipleri gönderildi.

Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’na bağlı Datça Sahil Güvenlik komutanlığı 2 numaralı sahil güvenlik botu ile kısa sürede olay yerine gelerek İsveç vatandaşı Erik Pontus Hellström ve arkadaşı ellen Sıgne Anıta’yı da alarak Datça Sahil Güvenlik Komutanlığı’na taşıdı.

Bu sırada iskelede hazır bekleyen 112 Acil Servis ekibine teslim edilen yaralı Hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralı turistin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi .
Kaynak: İHA