Bursa'da Refüje Bırakılan Bavul, Polisi Alarma Geçirdi

Bursa'da refüje bırakılan şüpheli bavul, ekipleri alarma geçirdi.

Bursa'da Refüje Bırakılan Bavul, Polisi Alarma Geçirdi
Edinilen bilgiye göre, olay öğle saatlerinde merkez Yıldırım ilçesi Esenevler Mahallesi Erdoğan Caddesi üzerinde meydana geldi. Vatandaşların refüjde bırakılan bavulda bomba olabileceği ihbarında bulunması polisi alarma geçirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Karakol ve kısım ekipleri, söz konusu caddeyi güvenlik kordonuna aldı. Araç trafiğine kapatılan caddeye giriş ve çıkışlar yasaklanırken, ekipler meraklı gözlerle yaşananları izleyen vatandaşları olay mahallinden uzaklaştırmada zorluk yaşadı. Gaziantep'teki patlamayı örnek veren polis, ısrarla olay yerinde kalmak isteyen vatandaşların uzaklaşmasını istedi.

Olay yerine gelen bomba imha uzmanının fünye ile patlattığı bavulun boş çıkmasıyla polis ekipleri ve vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Polis tarafından çöpe atılan bavulu çöp kutusundan çıkaran çocuklar da, patlatılan bavula dokunmak için adeta birbirleriyle yarıştı.

Öte yandan mahalle sakinleri, bavulun vatandaş arasında panik oluşturmak için kasıtlı olarak konulmuş olabileceğini ileri sürdü. Bu arada gün içinde onlarca şüpheli paket ihbarı alan ekipler, vatandaşların duyarlı olmasını istedi .
Kaynak: İHA