Ankesob Başkanı Yiğiner’den Esnafa 'Borçlarınızı Yapılandırın' Uyarısı

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, vergi ve SGK prim borçlarını Torba Yasa'dan faydalanarak yapılandırdığı halde ödeme yapamadığı için bu hakkını kaybeden esnaflara ikinci şans verildiğini belirtti.

Ankesob Başkanı Yiğiner’den Esnafa 'Borçlarınızı Yapılandırın' Uyarısı
Mehmet Yiğiner, esnafa "Bu şanstan yararlanın, borçlarınızı yapılandırın." uyarısında bulundu. ANKESOB Başkanı Yiğiner, Torba Yasa ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 15 Haziran tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 6322 Sayılı yasa ile ödeme güçlüğü çeken esnaf ve sanatkara ikinci bir şans verildiğini aktaran Yiğiner; “Geçen yıl çıkan ve herkesin Torba Yasa olarak bildiği 6111 sayılı kanun ile vergi, SGK primleri gibi devlete olan borçlar vadelendirilerek önemli bir ödeme kolaylığı getirilmişti. Bu imkandan çok sayıda esnaf ve sanatkarımız faydalandı. Fakat geçen süre zarfında bazı esnaflarımız ödeme güçlüğü yaşadığı için ödeme taahhütlerini yerine getiremediler ve bu haklarını kaybettiler. 15 Haziran'da çıkan 6322 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun ile bu hakkını kaybeden esnaf ve sanatkarımıza ikinci bir şans verildi.

Geçmiş borçlarını 2012 yılının Ekim ayı sonuna kadar ödeyen esnaflarımız 6111 sayılı Torba Yasa ile elde ettikleri haklara tekrar kavuşacaklar. Bu esnaf ve sanatkarımız açısından kaçırılmaması gereken önemli bir fırsat. Bu sürenin dolmasına daha 2 ay var. Esnaf ve sanatkarlarımız bu süre içerisinde hazırlıklarını yapsınlar ve borçlarını ödesinler. Yapılandırma da kaldığı yerden devam etsin." dedi.