Suriye'den Kaçan Aile Yardım Bekliyor

Suriye'deki olaylardan kaçarak Kızıltepe ilçesine yerleşen aile, yardım bekliyor.

Baba Tacettin Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaş nedeniyle ülkeyi terk etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Şam'da at arabasıyla gıda malzemeleri sattığını, çok zor günler geçirdiklerini kaydeden Ali, Suriye'de yaşanan olayların bir an önce sona ermesini istediklerini bildirdi.

İlçede 2 odalı bir evde yaşamak zorunda kaldıklarını ifade eden Ali, ''Ömrümün geri kalan kısmını, çocuklarımla burada geçirmek istiyorum. Bu eve yerleştiğimizde, hiçbir şeyimiz yoktu. Komşularımız, halı, yatak ve gıda yardımında bulundu. Maddi olarak çok zor durumdayız. Çocuklarım Kürtçe ve Arapça bildikleri halde iş bulamıyor'' diye konuştu.

Ailenin büyük oğlu Faysal Ali de Şenyurt beldesindeki telleri aşarak Türkiye'ye giriş yaptıklarını anlattı.

Suriye'de lokantada çalıştığını dile getiren Ali, şunları söyledi:

''İş çıkışı eve geldik. Evimizin harabeye döndüğünü görünce şok olduk. İnsanların öldüğüne şahit olduk. Her taraf harabeye dönünce kaçmak zorunda kaldık. Bir ağabeyim Suriye'de kaldığı için, çok endişeliyiz. Bir ev tuttuk. 3 aylık kirasını peşin verdik. Gerçekten çok zor durumdayız. Suriye'de masum çocuklar ölüyor. Uçaklar insanların üzerine bomba yağdırıyor. İki kuzenim hayatını kaybetti. Suriye'ye geri dönmek istemiyoruz. Her yerde kan kokusu var. Türkiye'de ne iş olursa yapabilirim.''

Muhabir: Serkan Aydın

Yayıncı: Şengül Oymak
Kaynak: AA