Soma SGK’dan 14 Milyonluk Tahakkuk

Soma Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) işverenlerden prim olarak 14 milyon TL tahakkuk etti.

Soma SGK’dan 14 Milyonluk Tahakkuk
Bu kapsamda en fazla tahakkuk eden ilçe ünvanına sahip olduklarını belirten İlçe Müdürü Öncel Yılmaz, "Toplam işveren dosya sayımız 7 bin civarında, ancak hepsi faal dosya değil. Bunların içinde faal dosya olarak 3 Bin 500 dosyamız bulunuyor. İş göremezlikte Ağustos itibari ile 9 bin civarında işlem hacmi gerçekleştirdik. Büyük ilçelerin tamamından fazla. Geçen ay 169 tane SSK emekliliği maaşı bağladık. Diğer ilçelerdeki sayının toplamı ise 106." dedi.

SSK'LILARIN EMEKLİLİK İŞLEMLERİ ARTIK SOMA'DAN YAPILACAK
Daha önceden SSK emeklilerinin dosyalarının merkezde olduğunu belirten Yılmaz, "SSK’lıların dosyalarını da buraya çektik. Dosyalarımız gelmeye devam ediyor. Dosyaların hepsi geldikten sonra eksikleri tamamlayıp hedefimiz emeklilerimize aynı gün maaş bağlamak olacak. Kıdem Tazminatı dolayısı ile kamudan Haziran ayında 120 kişi, Temmuz ayında da 150 kişi başvurup emekli oldu. Tamamına da maaş bağlandı."dedi.

BOZULMUŞ YAPILANDIRMALAR TEKRARDAN
İlçe Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Öncel Yılmaz yaptığı açıklamada, Soma’da 6111 sayılı kanın kapsamında yapılandırmaları yapılan fakat sonradan borcunu ödemeyerek yapılandırması bozulanların yapılandırmalarını yeniden düzenlediklerini ifade etti

Kaynak: İHA