Mısır Başbakanı Kandil, İmf Başkanı Lagarde İle Masaya Oturdu

IMF Başkanı Christine Lagarde, çeşitli temaslarda bulunmak için gittiği Mısır’da ülkenin başbakanı Haşim Kandil ile bir araya geldi.

Mısır Başbakanı Kandil ile IMF Başkanı Lagarde, Başbakanlık Merkez Binası’nda yaptıkları görüşmeden sonra düzenledikleri ortak basın toplantısında konuştu.

Kandil, Mısır’ın 39 ay boyunca IMF’ye ödeme yapmadan 4,8 milyar dolar civarında krediyi yüzde 1,1 faiz oranıyla alacaklarını belirttiği konuşmasında, “Dışarıdan ya da içeriden mi para bulmamız gerektiğini tartıştığımızda avantajlarımızı karşılaştırmak için bu rakamları veriyorum. Sonuç olarak bu noktada dışarıdan borç almak, bizim için çok daha iyi bir seçenek” ifadelerini kullandı.

Kandil, yılsonuna kadar anlaşmaya varmayı beklediklerini kaydederek Lagarde’nin gidişinden sonra IMF uzmanlarının Mısırlı yetkililerle çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

IMF Başkanı Lagarde de kendilerinin Mısır’ın siyasi istikrarı ve ekonomik büyümesi için bağlılıkla çalışacaklarını ifade ederek, “IMF, Mısır halkını ve Mısırlı yetkilileri daha fazla istikrar ve güvenlik için desteklemek istiyor. Böylece, Cumhurbaşkanı Mursi’nin bu sabah hedeflediğini belirttiği gibi, ekonomi artan siyasi istikrara ayak uydurabilecek” dedi.

Diğer yandan Lagarde ile Kandil, Başbakanlık Merkez Binası’nda bir arada bulunurlarken, solcu ve devrimci eylemciler de binanın önünde IMF’den alınacak kredinin reddedilmesi yönünde eylem yaparak IMF, kapitalizm ve kredi karşıtı sloganlar attı .
Kaynak: İHA