Amcasının Sopayla Dövdüğü Gencin Beyin Ölümü Gerçekleşti

Yozgat’ın Saraykent ilçesine bağlı Kesikköprü köyünde amcası tarafından sopayla öldüresiye dövülen gencin beyin ölümü gerçekleşti.

Amcasının Sopayla Dövdüğü Gencin Beyin Ölümü Gerçekleşti
Edinilen bilgiye göre İstanbul’da bir tekstil fabrikasında çalışan Recep C. (16), 10 gün önce bayram tatili için Saraykent ilçesine bağlı Kesikköprü köyünde yaşayan ailesinin yanına geldi. İddiaya göre gencin aileyle husumetli olan amcası Duran C. (58), kardeşinin bulunduğu evin önüne gelerek küfür etmeye başladı.

Salonda uyuyan Recep C.'nin gürültü üzerine dışarıya çıkarak amcasına, “Mübarek gün neden küfür ediyoruz? Amca sana yakışmıyor” demesi üzerine, Duran C. elindeki sopayla yeğenine vurmaya başladı.

Kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle yere düşen genç, çevredeki komşularının yardımıyla Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan zanlının ise yurt dışına çıkma yasağına rağmen ülke dışına kaçtığı öne sürüldü.

Kafasına aldığı darbelerle ağır yaralanarak yoğun bakıma alınan Recep C.'nin beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenilirken, gencin annesi Ayşe C. (45), oğlunu ölesiye döven amcasından şikayetçi olduğunu belirterek, “Bundan 2 yıl önce büyük oğlum Şaban C. ile Avustralya’da yaşayan kaynım Duran C.'nin kızını evlendirdik. Evlenmelerinden 1 ay sonra ayrıldılar. Daha sonra kaynım Duran C., bizi ve büyük oğlumu sürekli tehdit etmeye başladı.

Avustralya’dan izne gelen kaynım Duran C., evimizin önüne gelerek bana ve eşime küfür etmeye başladı.

Bu olay üzerine evin salon bölümünde uyuyan küçük oğlum Recep dışarıya çıkarak amcasına küfür etmemesini söyledi.

Amcası da eline aldığı sopayla oğlumu dövmeye başladı.

Oğlum kafasından aldığı darbelerle ağır yaralandı ve şu anda yoğun bakımında yatıyor. Kaynım jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı ancak hakim karşısına çıkmadan serbest bırakıldı. Savcılığın yurt dışına çıkma yasağı vermesine rağmen o elini kolunu sallayarak yurt dışına kaçtı. Bu nasıl adalet anlamadım” ifadelerini kullandı.

Olayı duyan ağabey Şaban C. ise, kardeşini ölesiye döven amcasına gerekli cezanın verilmesini isteyerek, “Amcam sürekli olarak beni ve ailemi tehdit ediyordu. Kardeşim şu anda Sorgun Devlet Hastanesi'nde ölüm kalıp savaşı veriyor. Doktorlar beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi.

Amcam ise elini kolunu sallayarak yurt dışına kaçtı. Biz yüce adaletimizden bu şahsa gerekli cezanın verilmesini istiyoruz. Kardeşimi bu hale sokan kişi insan olamaz” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA