4. Bayramören Tarihi Köprü Tanıtım ve Kaynaşma Şölenine İlgi

Çankırı’nın Bayramören ilçesinde düzenlenen 4. Bayramören Tarihi Köprü Tanıtım ve Kaynaşma Şöleni büyük ilgi gördü.

4. Bayramören Tarihi Köprü Tanıtım ve Kaynaşma Şölenine İlgi
Şölene Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, İstanbul Çankırılılar Federasyonu Başkanı Vahap Yartaş, Ankara Çankırılılar Federasyonu Başkanı Adem Can, belediye başkanları ve muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, birlik beraberliğin önemine vurgu yaptı. Bu tür programların kalkınmanın dinamiği olduğu söyleyen Özcan, Bayramören’e yapılan çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Konuşmasını devamında gündemdeki terör olaylarını konu edinen Özcan, “Biz bir ve beraber olduğumuz sürece önümüzde hiç güç duramaz. Biz burada birlik içinde olalım diye, orada yavrularımız şehit oluyor. Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, AK Parti iktidarında güzel işlerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan selam getirdiğini söyleyen Filiz, “Ayrımız gayrımız olmasın, farklı siyasi görüşlere sahip olabiliriz ama hepimizin ortak düşüncesi hizmet. Gelin hep beraber hizmette buluşalım” dedi.

Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen de Bayramören Köprüsü hakkında bilgi verdi. Köprünün araştırmacıların bulgularına göre 400 yıllık öyküsü olduğunu ifade eden Özen, köprü uzunluğunun 64 metre olduğunu ve Türkiye’de tek olduğunu belirtti.

Köprünün 10 yıl önce aslına uygun olarak restore edildiğini belirten Özen, programın organizesinde katkıda bulunan İstanbul Çankırılılar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Damgacı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

İstanbul Çankırılılar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Damgacı, Bayramören’nin 27 köyünü bir araya getirdiklerini ve bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kendisinin de Bayramörenli olduğunu belirten Damgacı, “Doğduğumuz topraklara hizmet etmek, bizim görevimizdir. Bu anlamda elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Biz bir olursak, her şeyin üstesinden geliriz. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır” ifadelerini kullandı.

Bayramören’in sorunlarını bildiklerini belirten Damgacı, sorunların çözümü için birlik ve beraberliğin şart olduğunu ifade etti.

Muhtarları köyleri için gizli Kahramanlar olarak niteleyen Damgacı, konuşmasının sonunda köy muhtarlarını tek tek sahneye çağırarak teşekkür etti ve toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ankara Çankırılılar Federasyonu Başkanı Adem Can ise federasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. İstanbul ve Ankara Federasyonu’nun uyum içerisinde olduğunu aktaran Can, “Bizleri yarıştırmaya çalışmayın, bizler yarış atı değiliz. Birlik ve beraberlik içerisinde tek yumruk olarak çalışmalarımızı sürdürürsek amacımıza ulaşırız” dedi.

Şölen müzik dinletisi, çekiliş ve havai fişek gösterileri ile son buldu .
Kaynak: İHA