BDP ve PKK Kucaklaşması Ele Alındı

Ramazan Bayramı nedeniyle AK Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı ve beraberindeki heyet MHP’yi ziyaret etti.

BDP ve PKK Kucaklaşması Ele Alındı
Ziyarette, BDP’li vekillerin PKK’lı teröristlerle kucaklaşmaları ile ilgili basında yer alan görüntüler konuşuldu.Bayram ziyareti için gelenleri, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadi Durmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel ve MYK Üyesi Recep Dumanlı ağırladı. Bayramlaşmanın ardından heyetler, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Heyetler arasında, BDP’li vekillerin PKK’lı teröristlerle kucaklaşmaları ile ilgili basında yer alan görüntüler konuşuldu.

MHP’li Durmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, Hakkari’ye yaptığı ziyaretin ardından durumunun nasıl olduğu sorusuna Şardan, şöyle cevap verdi: “Ertesi gün ben de televizyonda gördüm. Çok gülerek mesaj verdiler.” Durmaz da üzülerek müşahede ettiklerini kaydederek, ondan daha beterini de bu bayramda gördüklerini söyledi.

Bir siyasi partinin örgütle nasıl bir yakınlaşma içinde olduğunu gördüklerini dile getiren Şardan, “Bütün bunlar gelinen noktada ülkemiz açısından çok daha ciddi tedbirlerin, önlenmesi hususundaki, genel başkanımızın tespit ve teşhislerinizin ne kadar haklı olduğunu gösterir. Biz OHAL dediğimizde pek çok çevreden buna tepkiler olmuştu. Ama öyle gözüküyor ki belki hükümet de böyle bir tedbir almasını gündeme getirebilir. Bu, Habur’dan bile daha büyük bir travmaya neden olacak bir görüntüdür esasında.” diye konuştu.

Şarda ise bu görüntüyü kendilerinin de tasvip etmediklerini belirterek, BDP’yi kast ederek, “Onlarla kucaklaşan partinin onların Meclis'teki temsilcileri. Bunu da o görüntüler ile kanıtlamış oldular.” dedi.

“ARTIK SIFIR NOKTASINDA YARDIMLAR YAPILACAK”
AK Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şardan, konuşmalarında ayrıca, gerek Arakan gerekse Suriye’deki yaşanan sorunlara değindi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadi Durmaz, sınır bölgesinde Suriye’den Türkiye’ye geçenler için yeni bir yerleşim alanının açılıp açılmadığı yönündeki sorusuna, Şardan, “Konuyla ilgili şu an çalışmalar devam ediyor. Türkiye’ye sığınanlar 65 bine erişti. Artık, sıfır noktasında yardımların yapılması ile ilgili bir sistem devreye koydular. Şu an öyle bir çalışma söz konusu.” şeklinde cevap verdi .