Siirt'te Girişimcilik Kursunu Bitirenlere Sertifikaları Verildi

İş Kur Müdürlüğü tarafından açılan girişimcilik kursunu bitirenlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen törene, Vali Musa Çolak, AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Aydınlar Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekilleri Nedim Kuzu ve F. Özgür Çalapkulu ile kursiyerler katıldı.

Vali Musa Çolak, ekonomik kriz nedeniyle Avrupa ülkelerinde işsizlik oranının yüzde 25'ler civarında iken bu oranın Türkiye'de yüzde 9, Siirt'te ise yüzde 12 civarında olduğunu kaydederek, ''Girişimci olarak yapacağınız projelere ilk etapta 27 bin lira hibe, 70 bin lira faizsiz kredi alma imkanınız var. Biz, size sonuna kadar destek olacağız. İlimiz son teşvik uygulamaları ile bir cazibe merkezi haline gelmiştir'' dedi.

Demirkıran da girişimciliğin bir toplumunu dizayn etmek, gelişimini sağlamak şeklinde tanımlanabileceğini belirtti.

''Gençler, bize 'devlette iş bulun' diyor. Artık bu dönem geçti. İmkanlarımız var. Sizler sayesinde bu memleket bir İzmir, İzmit, Gaziantep olabilecek. İş gücümüz var. Bütün bunlara rağmen bizler Siirt'i kalkındıracak yatırımları yapmıyorsak kabahat bizimdir'' diyen Demirkıran, Siirt'te taş üstüne taş koymak isteyenin hizmetinde olduğunu bildirdi.

Daha sonra kursiyerlere sertifikaları verildi .
Kaynak: AA