Başbakan Yardımcısı Bozdağ BDP-PKK Buluşmasını Değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, BDP-PKK buluşmasına ilişkin olarak, “BDP-PKK buluşması malumun ilanı olarak gördüğüm bir husustur.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ BDP-PKK Buluşmasını Değerlendirdi
Bu bilinen bir gerçek. Muhabbetleri bol olsun. Türkiye gerçek yüzlerini bir kez daha gördü” dedi.

Yunanistan’da Batı Trakya Türkleri ile bir araya gelen Bozdağ, Türkiye’ye döndü. Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bozdağ, PKK-BDP buluşmasıyla ilgili olarak, “BDP ile PKK’lıların buluşması, benim malumun ilanı olarak gördüğüm bir husustur. Herkes tarafından bilinen bir gerçek bu. Bir de kamuoyunun önünde görüşmüş olmaları farklı bir sonuç doğurmaz. Zaten terör örgütünün tertiplediği pek çok eylemin içerisinde en önde BDP’li milletvekillerini Türkiye görmeye alıştı. Muhabbetleri bol olsun. Zaten boldu, bir eksikliği yoktu. Şimdi bunu aleni bir şekilde kamuoyunun önünde de göstermiş oldular. Türkiye gerçek yüzlerini bir kez daha görmüş oldu” dedi.

Terörü lanetlemeyenlerin, terörle arasına mesafe koymayanların demokrat olduklarını iddia edemeyeceklerini belirten Bozdağ, “Öldürerek, öldürenleri destekleyerek, şiddet kusarak, şiddet için insanları zorla veya kandırarak dağa çıkarmak isteyenlerin yanında olarak, onlara güç ve kuvvet vererek insanlar demokrat olamazlar, barış dilini kullanamazlar. Türkiye BDP’nin gerçek yüzünü PKK ile içli dışlı halini gerçek bir şekilde bu olayda bir kez daha görmüş oldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA