Gaziemir’de Belediye Çalışanlarına ‘Erken Bayram’

Gaziemir Belediyesi çalışanların aileleriyle katıldıkları iftar yemeğinin ardından, Belediye İş Sendikası’yla toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Gaziemir’de Belediye Çalışanlarına ‘Erken Bayram’
2 yıllık sözleşmenin ilk yılında yüzde 20’ye ulaşan iyileştirme ve bayram öncesi yatırılan ikramiye ile belediye çalışanları’ erken bayram’ yaptı. Gaziemir Belediyesi’nde Sarbel Şirketi bünyesinde çalışan 370 işçinin maaş ve sosyal haklarındaki artış için Belediye İş Sendikası’yla 1 Mart’tan beri yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Belediyeye ait festival alanında düzenlenen ve çalışanların aileleriyle katıldıkları iftar yemeğinin ardından, 2012-2014 yıllarını kapsayan toplu sözleşmenin imza töreni gerçekleştirildi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Belediye İş Sendikası’nın Örgütlenmeden Sorumlu Genel Sekreteri Ali Çelenk, 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Mutoğlu, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve belediye başkan yardımcılarının da yer aldığı iftar yemeğinin ardından düzenlenen törenden sonra gerçekleşen toplu iş sözleşmesini, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile Belediye İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Cemal Küpeli imzaladı. Maaş ve sosyal haklardaki artış oranının yüzde 20’yi bulduğu toplu sözleşmeyle en düşük işçi aylığı bin 396, en yüksek aylık ise 3 bin 589 lira oldu. Sözleşme kapsamında ikinci yıl için enflasyon artışının 1 puan üzerinde zam yapılması kararlaştırıldı. Yemek yardımı 270, yol parası 105 lira olurken, evlenme yardımı 600, doğum yardımı 400, sünnet yardımı 350, izin parası 300, yakacak yardımı 192, ilköğretimde okuyan çocuklara verilen eğitim yardımı 275, lisede okuyan çocuklara verilen eğitim yardımı 495, üniversitede okuyan çocuklara verilen eğitim yardımı 715, özürlü çocuğu olanlara yapılan yardım 825 liraya yükseldi.

‘EMEĞİ, ALINTERİNİZ KURUMADAN ÖDÜYORUZ’

Üç yılda çalışanların maaşlarındaki iyileşmenin yüzde 60’ı bulduğunu, biriken işçi alacaklarının tamamının ödendiğini söyleyen Başkan Şenol, “Olanaklarımızın ölçüsünde en iyi artışı vermeye çalıştık. Ben emekten yana bir insanım. Emeğin karşılığını, alınteri kurumadan ödemeye çalışıyoruz. Biz çalışanlarımızla çok büyük ve çok güçlü bir aileyiz. Birlikte Gaziemir’i geleceğe ve güzel günlere taşımaya devam edeceğiz” dedi.

“1 Mart’tan bu yana çetin ve zevkli bir pazarlık süreci geçirdik” diyen Küpeli ise, üyelerinin demokratik ve ekonomik hakları için mücadele verdiklerini söyledi.

Küpeli, “Bize bu akşamı ve bu güzelliği yaratan Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Göreve geldiği günden bu yana hep emekten yana oldu. Akılcı yönetimle, parayı çar çur etmeden yönetim anlayışıyla Gaziemir’i ayağa kaldırdı” diye konuştu .
Kaynak: İHA