Çelik’ten BDP-PKK Görüntüleri İle İlgili İkinci Açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, yol kesen PKK'lı teröristlerle BDPli milletvekillerinin birlikte verdikleri görüntülerle ilgili olarak, “BDP, ‘siyasi muhatap benim’ diyor.

Çelik’ten BDP-PKK Görüntüleri İle İlgili İkinci Açıklama
Ama silahlı siyasetin parçası olarak görüntü veriyor. Bu, siyaset kavramıyla yan yana gelmez” dedi.

Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, görüntülerle ilgili olarak “BDP'nin sivil demokratik siyaset alanının dışına çıktığının, silah gölgesinde siyaseti tercih ettiğinin göstergesi” yorumunda bulundu. Siyasetle müzakerenin sivil ve demokratik siyasetin tarafları için geçerli olduğunu kaydeden Ömer Çelik, “Sivil demokratik siyaseti reddeden yapılar için değil. Dünyanın hiçbir yerinde silahın emrinde siyaset meşru kabul edilemez. Silahlı siyaset, sivil demokratik siyasetle yan yana gelemez. BDP, ‘siyasi muhatap benim’ diyor. Ama silahlı siyasetin parçası olarak görüntü veriyor. Bu, ‘siyaset’ kavramıyla yan yana gelmez. Demokrasi ve sivil siyaset değerleri, silahlı siyasete kökten karşıdır. Silahlı siyaseti mazur görmek, anti demokratiktir” dedi.

Silahlı siyasete karşı olmanın bir ahlaki ve demokratik ilke meselesi olduğun ifade eden Ömer Çelik, şunları kaydetti: “Silahlı siyaset bir realitedir diye mazur gösterilemez. Eğer terör adına silahlı siyaset realite ise, darbe de bir realitedir. İkisi de birbirinden gayri ahlakidir. Darbeye karşı olanların, silahlı terör siyasetini mazur görmesi en temel siyasi ilkelerin çiğnenmesi ve iki yüzlülüktür. BDP-PKK görüntüleri, BDP'nin sivil ve demokratik siyaset alanını inkar ettiğini ve silahlı siyaset alanına alenen geçtiğini göstermektedir. Milletvekili kaçırarak Alevilere karşı tehdit siyasetine başlayan PKK-BDP'nin görüntüsü, başka bir anlama da geliyor. BDP, PKK çizgisinde hareket etmeyen Alevi siyasilere donuk PKK tehdidinin parçası haline gelmiştir.”
Kaynak: İHA