Ovakışla'da 3 Bin Öğrenci Yaz Kur’an Kursunu Tamamladı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 2 ay süren yaz Kur’an kurslarının sona ermesi ile birlikte, Ovakışla Beldesi’nde bulunan Vahdet ve Yeni Camii yaz Kur’an kurslarında belge dağıtım töreni yapıldı.

Ovakışla'da 3 Bin Öğrenci Yaz Kur’an Kursunu Tamamladı
Belge dağıtım törenine katılan Ahlat Kaymakamı Osman Dölek ve Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel tarafından, başarılı olan Kur’an kursu öğrencilerine belgeleri verildi.

Burada öğrenciler ile sohbet eden Kaymakam Osman Dölek, öğrencilere boş zamanlarında da Kur’an-ı Kerim okumaya devam etmeleri nasihatinde bulundu. Kaymakam Dölek, başarılı öğrencilere hediyeler vererek, başarılarından dolayı öğrencileri kutladı.

Düzenlenen program hakkında gazetecilere bilgi veren Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel ise,2012 yılı içerisinde 2 ay süren ve bu yıl oldukça yoğun ilgi gören yaz Kur’an kurslarının bugün itibariyle Son bulduğunu belirterek: “Yaz Kur’an kurslarının bitmesiyle beraber Ovakışla Beldesi’nde bulunan kurslarımızı ziyaret ederek, katılım belgesi dağıtım töreni düzenledik. Öğrencilerimiz hiç eksilmeden hatta artış göstererek kurslarını tamamladı. 2 bin 500 öğrenci ile başlayan kurslarımız 3 bine yakın öğrenci ile tamamlandı. Özellikle Kur’an- ı Kerim’e geçen öğrencilerimizin boş vakitlerinde tekrar Kur’an okumaya devam etmelerini istiyoruz. Bugün Ovakışla Beldesi’nde ki Vahdet Cami ve Yeni Cami’de yaptığımız programda Kaymakamımız Osman Dölek tarafından başarılı olan ve Kur’an-ı hatmeden 40 öğrencimize çeşitli hediyeler verildi” dedi .
Kaynak: İHA