Mudanya Arama Kurtarma Üyeleri 17 Ağustos’u Hatırlattı

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Marmara depreminde hayatını kaybeden 18 bin 500 kişi afetin 13. yıl dönümünde Mudanya'da anıldı.

Mudanya Arama Kurtarma Üyeleri 17 Ağustos’u Hatırlattı
Mudanya Belediyesi bünyesindeki kurulan Arama Kurtarma Ekibi, depremin 13. yılı anma etkinlikleri kapsamında kordon boyunda sergi açtı. Sivil Savunma Uzmanı ve MAK Ekibi Lideri Aykut Şener, yaşanılan acıları unutmamak ve bir daha yaşamamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Halkımızın bilinçlendirilmesi açısından hem malzemlerimizi tanıtıyoruz, hemde insanlara deprem ile ilgili bilgiler veriyoruz" dedi.

Deprem'in öldürmediğini, bilgisiz ve ilgisizliğin can aldığını ifade eden MAK Eğitim Lideri Bülent Kopuz ise, küçük önlemleri almanın yararlı olacağının altını çizdi. MAK bünyesinde eğitimlerin de devam ettiğini belirten Kopuz, "Evlerimizde en azından ağır ve zarar verecek eşyalarımızı duvarlara sabitleyelim. İlk yardım çantamız tam donanımlı olarak kolayca ulaşabileceğimiz yerde dursun" diyerek vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk’ün de ziyaret ettiği tanıtım standında “Bilgi hayat kurtarır. Depremle yaşamayı öğrenmeliyiz” mesajı verildi.

Depremin kaçınılmaz bir afet olduğunu ve bunun yaşanacağını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, "Deprem gerçeğini unutmamalıyız. Önlemimizi alalım. 13 yıl önce yaşanılan üzücü durumları yeniden yaşamayalım" diye konuştu.

Kaynak: İHA