Tarsus'ta Türkiye Çapında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Tarsus'ta, 2012 SBS ve LYS sınav sonuçlarına göre Türkiye çapında dereceye giren öğrenciler, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir tarafından ödüllendirildi.

Kaymakam Güldibi, Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, eğitime yapılan yatırımların bu başarılarla meyvelerini toplamaya başladığını söyledi.

Her şeye yatırım yapıldığını ve bu yapılan yatırımlarda zararda edilebileceğini belirten Güldibi, ''Zarar edilmeyen tek yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Bu yatırımın meyvelerini işte öğrencilerimizin Türkiye çapında yaptıkları derecelerle görüyoruz. Biz tüm öğrencilerimizi başarıyla buluşturmak istiyoruz. Bu bağlamda Kaymakamlık olarak fakir ama başarılı olan tüm öğrencilerime çeşitli eğitim desteği veriyoruz. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak olan gençlerimizi en güzel makamlarda görmek istiyoruz'' dedi.

Ödül töreninde şampiyon olan öğrencilerle biraraya geldiklerini ve başarıyı ödüllendirmekte olduklarını ifade eden Güldibi, ''Şampiyon öğrencilerimiz çalışmalarının ödülünü tam puan ya da en yükseklerde puanlar çekerek bizlere verdiler. Bizde kendilerini çam sakızı, çoban armağanı tabirinden onları ödüllendirdik. Gençlerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini kutluyoruz'' diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ise konuşmasında, ''Eğitimde başarı çıtasını yükseltmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Başarıda emeği geçenleri kutluyoruz'' dedi.

2012 SBS sınav sonuçlarına göre 500 tam puan çeken Özel Bahar İlköğretim okulundan Efe Barış Coşmaz, Şehitishak ilköğretim okulundan Rukiye Erkaya ve Özel Çağ İlköğretim okulundan Nehir Koca ile LYS sınav sonuçlarına göre Türkiye çapında dereceye giren Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Güneykan Özgül, Tarsus Lisesi'nden Ömer İlbaş, Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Harun Sımsıkı, Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesi'nden Ahmet Cumali Özdemir ve Tarsus Endüstri Meslek Lisesi'nden Latif Erkan Şimşek'e çeyrek altın, plaket ve kitap ödülü verildi.

Etkinliğe Müftü Abdulkerim Akbaba, Milli Eğitim şube müdürleri, öğrencilerin velileri ve okul yöneticileri katıldı.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Nurdan Mısırlıoğlu Toros

Yayıncı: Süleyman Tıraşy
Kaynak: AA