Galip Öztürk'ün, Poyraz ve Sauna Çetesi İhbarcısı İle İlişkileri De İddianamede

iş adamı Galip Öztürk’ün liderliğini yaptığı suç örgütüne ilişkin iddianamede, Ergekenon davasının gizli tanığı Poyraz ve Ankara’daki Sauna Çetesi’ni ortaya çıkaran ihbarı yapan sauna sahibi Alev Banu Şahin ile çetenin ilişkileri de yer aldı.

İddianamede, bir telefon görüşmesinde sanık Necmi Hatipoğlu, Banu Şahin’den Beykoz İlçe Jandarma Komutanı'nın Ankara’da olduğunu söyleyerek gerekli alakanın gösterilmesini ve para almamasını istediği belirtildi.

Bu görüşmeye ilişkin iddianamede, “Alev Banu Şahin görüşme tarihinde Galip Öztürk’e ait bir otelde masaj salonu işletmekte olup, şahıs daha önce kamuoyunda sauna davası olarak bilinen siyasilerin cinsel içerikli görüntülerinin şantaj amaçlı çekilmesi davasında suç örgütünün saunasını kullanma isteğini adli makamlara ihbar ederek olayı deşifre eden şahıs olarak bilinmektedir. Bu görüşmede Necmi Hatipoğlu’nun fuhuş veya masaj amaçlı Önder Sazak’ı(Beykoz Jandarma Komutanı) Alev Banu Şahin’in işlettiği tesise yönlendirdiği anlaşılmaktadır.” denildi.

İddianamede, sanık Galip Öztürk’ün diğer sanık Necmi Hatipoğlu'dan Ergenekon gizli tanığı Poyraz'a acele aracı gönderilmesi talimatını verdiği belirtildi. 7 Nisan 2011 tarihinde gerçekleşen telefon konuşmasında Öztürk, Hatipoğlu’nu arıyor. Konuşmada Galip Öztürk, Poyraz ile kavga ettiğinden ve Poyraz’ın komünist olduğundan bahsediyor. Görüşmede Poyraz’ın yanına adam gönderilmesini isteyen Öztürk, Hatipoğlu'na 'acele gönder' talimatı veriyor. Hatipoğlu ise gidecek kişinin Pazartesi gideceği konusunda konuştuğunu ancak yanında bir avukatla gitmesinin iyi olacağını söylüyor. Galip Öztürk ise bu fikre onay vererek Korhan isimli kişi ile birlikte gitmesini ve bu işi bitirmesini istiyor .