Denizcilerin ATSO 6. Zafer Kupası Heyecanı

ATSO tarafından gelecek nesillere deniz sevgisini aşılamak amacıyla bu yıl altıncısı düzenlenen ‘ATSO 6. Zafer Kupası Yelken, Optimist ve Laser Yarışları’, 25-26 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Denizcilerin ATSO 6. Zafer Kupası Heyecanı
Antalyalı deniz tutkunlarını ATSO Zafer Kupası heyecanı sardı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ilki altı yıl önce 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen ve o günden bu yana her yıl aynı tarihlerde tekrar edilerek gelenekselleşen ‘Zafer Kupası Yelken, Optimist ve Laser Yarışları’, bu yıl da bayram coşkusunu denize taşıyacak. Antalya ve bölgesinde deniz sporuyla uğraşanların heyecanla beklediği yarışlara bu yıl rekor katılım bekleniyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güray Parlak, ATSO tarafından bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek olan ATSO 6.Zafer Kupası’nın 25 - 26 Ağustos tarihlerinde yapılacağını bildirdi. ATSO Zafer Kupası’nın artık geleneksel hale geldiğini ve her yıl bir öncekinden daha geniş katılıma sahne olduğunu belirten Parlak, yarışlar ile yeni nesillere deniz sevgisi aşılamayı hedeflediklerini söyledi.

Parlak, “Oda olarak Zafer Kupası’nı düzenlemekteki amacımız, hem yeni nesillere deniz sevgisini aşılamak, hem de Antalya’da yaşayanların denize olan ilgisini canlandırmak. Zafer Kupası yarışlarımız her geçen yıl daha büyük katılıma sahne oluyor. Tüm üyelerimizi ve halkımızı 25 - 26 Ağustos tarihlerinde yarışları izlemeye davet ediyoruz” dedi.

Antalya Yelken Kulübü ve Çelebi Marina ev sahipliğinde, Yelken İl Temsilciliği’nin gözetiminde iki gün sürecek organizasyonun ilk gününde Antalya ve bölgesindeki kulüplerin sporcuları yarışacak. Yarışlara optimist sınıfında 8-15 yaş, laser sınıfında ise 15-18 yaş arası sporcular katılacak.

25 Ağustos Cumartesi günü saat 11.00’de, Konyaaltı Boğaçayı önünden start alacak yarışlarda, sporcular Konyaaltı Sahili boyunca dereceye girmek için mücadele edecek.

26 Ağustos Pazar günü ise Antalya sahilleri, yelkenli yatların mücadelesine sahne olacak. Saat 11.30’da ise Çelebi Marina Liman Ağzı’ndan startı verilecek olan yarışta, yatlar Büyük Liman ve Baba Burnu (Lara Feneri) arasındaki parkurda, madalya alabilmek için yelken basacaklar. Yarışlar, Antalyalılar tarafından, Konyaaltı Sahili, Atatürk ve Karaalioğlu Parkları ile Falez kıyı bandı boyunca izlenebilecek. Yarışlarda dereceye girenlere ödülleri Pazar günü saat 19.00’da, Çelebi Marina’da yapılacak törenle verilecek .
Kaynak: İHA