Türk Dernekleri Pkk'nın Kınanması İçin New York'ta Girişimlerde Bulundu

Son zamanlarda Türkiye'de artan terör olaylarına karşı harekete geçen Türk derneği New York Eyalet Senato'su nezdinde bazı girişimlerde bulundu.

Türk Dernekleri Pkk'nın Kınanması İçin New York'ta Girişimlerde Bulundu
Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar ve Türk Hars Birliği Danışmalarından İbrahim Kurtuluş, New York Eyalet Senatörü Liz Krueger’i ziyaret ederek, PKK terör örgütünün kınanması ve bu konuda Türkiye'ye destek verilemesini istedi. TADF Başkanı Çınar, Amerika'nın en önemli eyaletlerinden biri olan ve teröre birçok kurban veren New York’un, PKK ya karşı kınama yayınlamasını talep ettiklerini ifade etti.

Senatonun harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Çınar "Senatonun PKK'yı kınamasını bekliyoruz. Bu Türk düşmanlarına güzel bir mesaj ve bu Amerika- Türkiye arasında güven tazeleyici bir girişim olacak." dedi.

10 yıldır New York Eyalet Senatosunda olan Krueger ise terör konusunda Türkiye’ye destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Tasarı hazırlıkları için çalışmalara başlayacağını vurgulayan Senatör Krueger, "Amerikan kongresindeki Türk Dostluk Grubu eş başkanları ile görüşeceğim. Dünya barışına katkıda bulunan Türkiye'yi her konuda desteklememiz gerekir. Bu konuda her zaman Türk toplumuna yardım etmeye hazırız." diye konuştu.