Şamil Tayyar’la Sevilay Yükselir "Hüseyin Aygün" için atıştı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın Aygün’ün kaçırılmasıyla ilgili Twitter’daki mesajı büyük yankı uyandırdı.

Şamil Tayyar’la Sevilay Yükselir 'Hüseyin Aygün' için atıştı
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar 'ın “PKK CHP 'li Aygün 'ü misafir etmiş. Muhabbetiniz bol olsun, olsun da millet bu numarayı yemez. ” mesajına bazı takipçiler tepki gösterirken, bazı takipçileri de Şamil Tayyar'ın o açıklamalarına destek verdi.

Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir,o mesaj nedeniyle Şamil Tayyar'ı kınadı ve "Böyle bir mesajı sıradan birisi yazabilir ama Hüseyin Aygün'le aynı mecliste görev yapan biri yapamaz. Kınıyorum seni" ifadelerini kullandı.

Sevilay Yükselir'in tepkili mesajına ise Şamil Tayyar'dan anından cevap geldi. Tayyar, Sevilay Yükselir'e "Terbiyesizlik yapma!' Haddini bil diye yanıt verdi." Sevilay Yükselir ise Tayyar'a "bence sakin olun sayin vekilim.Elestiriye tahammulunuz olmali.Twetime yazdiginiz bu cevap size yakismadi.Bi daha kiniyorum " ifadeleriyle tekrar yanıt verdi.

Tayyar açıklamalarına şöyle devam etti:

Kimliği ne olursa olsun bir yurttaşımızın terör örgütünce kaçırılması bizi derinden yaralar, şahsı, sevenleri, ülkemiz adına kaygı duyarız. Ancak Foça'da 6 bin kişi kan kuyruğuna girerken bir vekilin kaçırılması karşısında herkes maça kitleniyorsa bundan çıkarılacak ders vardır. Çünkü toplum PKK sanıklarının hamiliğine soyunan Aygün'ü CHP'li değil bir BDP'linin kaçırılması gibi algıladı. Yani inandırıcı bulmadı. Misafir edilen Aygün değil de herhangi bir CHP'li olsaydı partili partisiz tüm Türkiye ayağa fırlardı. Bu tepkisizlik, Allah korusun "oh olsun" mantığından değil, perde gerisinde eylemin danışıklı dövüş olma ihtimalinedir. CHP yönetimine ve ülkemize geçmiş olsun, Aygün bir an önce aramıza dönsün, rabbim kötü hesapları bozsun. Amin.