Tebriz’de Meydana Gelen Depremde İlk Belirlemelere Göre 250 Kişi Hayatını Kaybetti…

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 6,2 büyüklüğündeki depremle sarsılan İran’ın Tebriz kentinin Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Rıza Novin’i telefonla arayarak ‘taziye’ ve ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti.

Başkan Küçükler, “Dost ve kardeş kentimiz Tebriz’e her türlü insani yardım için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Doğu Azerbaycan eyaleti Tebriz kentinde dün akşama doğru meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, tüm dikkatleri bu bölgeye çekti. İlk belirlemelere göre 250 kişinin hayatını kaybettiği, 2 binden fazla da yaralının bulunduğu Tebriz’de, arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de, mevkidaşı Tebriz Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Rıza Novin’i telefonla arayarak, deprem dolayısıyla duyduğu büyük üzüntüyü dile getirdi. Gerek Erzurum’un, gerekse Türkiye’nin birçok bölgesinde geçmişte birçok büyük deprem meydana geldiğini hatırlatan Başkan Küçükler, “Millet olarak bizler deprem gibi bir doğal afetin acısını çok kereler yaşadık. Bu yüzden depreme maruz kalmanın verdiği ve vereceği her türlü acıyı biliriz. Bu bakımdan her türlü yardımı yapmak öncelikle insani görev ve sorumluluğumuzdur. Kaldı ki, İran’la ve özellikle de Tebriz’le dostluk ve kardeşlik ilişkilerimiz var” diye konuştu.

Tebriz Büyükşehir Belediye Başkanı Novin’e, ihtiyaç duyulması halinde her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını bildiren Başkan Küçükler, “Erzurum olarak, deprem felaketi dolayısıyla kardeş şehrimiz olan Tebriz’in acılarını paylaşıyoruz. Felakette hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA