Geçirdiği Bir Kaza Sonucu İki Kolunu Kaybeden Ayşe Işık, Ayaklarıyla Yaptığı Resimlerle Engelleri Aşıyor

Geçirdiği bir kaza sonucunda iki kolunu kaybeden, ayaklarıyla resim yapan 26 yaşındaki Ayşe Işık ile Bodrum'da trafik polisi olarak görev yapan İsmail Işık'ın ''Ayak İzi'' adlı resim sergisi Bodrum'da açıldı.

Ayşe Işık, 5 yaşında geçirdiği bir kaza sonucu iki kolunu kaybetti. Elleri yerine ayaklarını kullanarak yaşama tutunan Işık, 8 yıldan beri ayaklarıyla resim yapıyor. Cumhurbaşkanı tarafından Çankaya Köşkü'ne kabul edilen ve 10'un üzerinde sergi açan Işık, eserlerinde doğayı ve kendisini anlatıyor.

İsmail Utku ise 2011 yılından bu yana Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğünde trafik polisi olarak görev yapıyor. Ortaokul yıllarında hediye edilen yağlı boyalarla başlayan resim yapma hevesini ilk günkü heyecanıyla sürdürüyor.

Trafik polisi olarak zor ve yoğun bir görev üstlenmesine rağmen mesaisinden ve ailesine arta kalan vakitlerinde resim çalışmalarına aralık vermeden devam eden Utku, bugüne kadar birçok kişisel ve karma sergi açtı. Utku, eserlerinde doğa, insan hayatı ve atları konu alıyor.

Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezinde ''Ayak İzi'' adını verdikleri sergide buluşan iki sanatçı kara kalem, yağlı boya ve ebru çalışmalarıyla sanatın engel tanımadığını bir kez daha kanıtladılar.

Kaza sonucunda iki kolunu kaybettiğini, ancak yaşam mücadelesine yılmadan devam ettiğini ifade eden Işık, ''Bu sergi ile 27 kez sergi açtım. İsmail bey ile 3-4 ay öncesinde tanıştık ve sergi açmaya karar verdik. 5 yaşında kaza sonucunda iki kolumu kaybettim. Ondan sonra ayak parmaklarımı kullanarak resim yapmaya başladım'' dedi.

Işık, kara kalem, yağlı boya resimler yapmayı sevdiğini, ama sergide ebru çalışmalarının da bulunduğunu kaydetti.

Ayşe Işık ile ortak sergi açtıklarını ifade eden polis memuru İsmail Utku ise Ayşe Işık'ın ayağı ile resim yaptığını görünce çok etkilendiğini dile getirerek, ''Hayran kaldım, beni derinden etkiledi. O azmi çok güzel. Belediyenin desteği ile güzel bir sergi açtık, talep de çok güzel. İşimden arta kalan zamanımda resim yapmaya devam edeceğim'' diye konuştu.

Sergiye katılanlar da Ayşe Işık'ın azminden çok etkilendiklerini ifade ettiler.

Muhabir: Ali Ballı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA