Siirt'te Ana Arterlere Doğalgaz Verilmeye Başlandı

Siirt'te ana arterlere doğalgaz verilmeye başlandı.

Kentte doğalgaz şebekesini kuran ve işleten SİBİDAŞ Firması Genel Müdürü Mustafa Yardımcı yaptığı açıklamada, BOTAŞ'tan gelen ekibin ARMS istasyonunu uygun bulması nedeniyle istasyona ve kent içi şebekede ana arterlere doğalgaz verilmeye başlandığını söyledi.

Yardımcı, BOTAŞ'tan gelen heyetin istasyonu incelediğini, gerekli testleri yaptığını ve olumlu rapor verdiğine dikkati çekerek, ''Böylece doğalgazda önemli bir adımı aştık. İstasyonun yanı sıra kent içi şebekede ana arterlere doğalgaz verdik. Birkaç gün sonra kent içi tüm şebekeye doğalgaz vereceğiz. Böylece abonelik işlemlerini yapan ve konut içi şebekesini çeken vatandaşlarımız doğalgaz kullanabilecek'' dedi.

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ise yaptığı yazılı açıklamada, BOTAŞ yetkililerince tamamlanan kabul işlemlerinin ardından şehir içi şebekeye doğalgazın pompalanabileceğini bildirdi.

Evlerine hat döşeyen vatandaşların abonelik işlemlerini gerçekleştirmelerinin ardından birkaç gün içerisinde doğalgazı evlerinde gönül rahatlığı ile kullanabileceğini kaydeden Demirkıran, ekonomik, temiz ve kullanımı son derece rahat olan doğalgazın mübarek Ramazan ayında tüm Siirtlilere hayırlı olması dileğinde bulundu.

Muhabir: Ayhan Mergen -Zekeriya Güneş / Sema Kaplan

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA