Ölen Mürettebat Kimlik Tespiti İçin İzmir’e Götürüldü

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde düşen helikopterde yanarak can veren 3'ü Rus uyruklu 5 kişinin cenazeleri kimlik tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Köyceğiz’in Otmanlar köyü yakınlarındaki Eğridere mevkiinde çıkan yangına müdahale etmek üzere Fethiye’den havalanan KA-32T tipi Rus yapımı helikopter dün saat 15.00 sularında düştü. İçerisinde bulunan 5 mürettebatıyla birlikte düşen helikopter daha sonra yanmaya başladı.

Bölgeye gelen arama kurtarma ekipleri tarafından bir saat sonra bulunan helikopter enkazından mürettebat pilot Atıf Ateşok, orman muhafaza memuru Orhan Çelik, Rus personeller Alexander Gavrilov, Nikolay Atepalikhin ile Sergey Khorokhorin’in kömürleşmiş cesetlerine ulaşıldı. Askeri helikoptere alınan cesetler otopsi için Fethiye Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Burada ilk otopsisi yapılan cesetlerin kime ait oldukları belirlenemeyince kimlik tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.Kazada hayatını kaybeden Atıf Ateşok’un oğlu Alptuğ Ateşok Antalya’dan, Orhan Çelik’in babası Aydın Çelik ise Manisa’dan Fethiye Devlet Hastanesi’ne geldi. Ailelerinin yanmış cesetlerinin otopsisini gözü yaşlı olarak bekleyen Ateşok ve Çelik’i hastane bahçesinde bulunan orman işçileri teselli etti.Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, düşen helikopter ve içerisindeki personelin çok sayıda yangın söndürme operasyonunda görev aldığını kaydetti.

Hava şartları nedeniyle zor bir hafta geçirdiklerini ve sürekli teyakkuz halinde olduklarını ifade eden Zorlu, “Beklemediğimiz ve acı bir kaza haberi aldık. Takdir böyleymiş. Ölen arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Kazanın nedeni ile ilgili henüz bize ulaşmış bir bilgi yok.” dedi .