CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat Açıklama Yaptı

CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, kardeş kanının dökülmesine engel olmak istediklerini söyledi.

Fırat, CHP olarak 5 kişilik heyetle Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaptıkları incelemeler hakkında yaptığı açıklamada, bölgedeki vatandaşların artık anaların ağlamasını, kardeş kanının dökülmesini istemediklerini belirtti.

Vatandaşların, hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması yönünde talepleri olduğunu dile getiren Fırat, bölgede silahların susması, sorunların çözümü için siyasi bir yol bulunması gerektiğini vurguladı.

Kürt sorununun çözüm yerinin parlamento olduğunu, CHP olarak son dönemde yaşanan terör olaylarını görüşmek için TBMM'yi toplantıya çağırdıklarını anımsatan Fırat, ''Suriye'de ve özelikle Güneydoğu'da gelişen olaylarla ilgili ne yapılabilir, nasıl bir çözüm bulunabilir diye görüşülmesi gerekiyor'' dedi.

Türkiye'de barışın sağlanması gerektiğini vurgulayan Fırat, şunları kaydetti:

''Bakın Genel Başkanımız, 'Bu Kürt meselesinin, bu Kürt sorununun bitmesi için ne gerekiyorsa yapalım. Siyasal partiler mecliste var, yani bunun çözüm yeri Meclistir dağ değildir, dağda savaşmak değildir, insan öldürmek değildir. Meclis'te biz bunu çözelim. Ben bu meseleyi çözmek için Genel Başkanlığıma bile mal olacaksa ne gerekiyorsa ödün vermeye hazırım' dedi.

CHP bu konuda samimidir. Türkiye'de barışın sağlanması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır.

Biz bu konuda devlete desteği veriyoruz. Barışçıl yoldan, siyasal yoldan her yönden bir çözüm bulalım. Kardeş kanının dökülmesine engel olmak istiyoruz, o yüzden hükümetin bu çağrıya cevap vermesini istiyoruz. Belki tamam ilk etapta olumsuz cevap gelmiş olabilir. Eminim salı gününe kadar hükümet de Ankara'ya gelip TBMM'de bu sorunların çözümü için CHP ile birlikte buna bir çare bulmaya çalışır.''

Muhabir: Hakan Furkan

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA