Ayvacık ve Terme İlçelerinde Meydana Gelen Şiddetli Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

Samsun'da gece saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış, dere taşkınlarına neden oldu, ekili tarım arazileri su altında kaldı.

Ayvacık ve Terme ilçelerinde şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi.

Ayvacık ilçesinde Terslik Bendi'nin dolması nedeniyle Orhangazi Mahallesi'nde 10 işyeri sular altında kaldı. Bazı köy yollarında heyelan meydana geldi. İlçe merkezindeki düğünden köyüne dönen 18 kişi İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekipleri, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Ayvacık Belediyesi iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldı.

Ayrıca, Terme ilçesine bağlı Ambartepe Beldesi'nde yoğun yağış nedeniyle derenin taşması sonucu fındık bahçeleri zarar gördü.

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iftardan sonra başlayan yoğun yağışın 1.5 saat etkili olduğunu söyledi.

Yağmurun aralıklarla gece 24:00'a kadar devam ettiğini kaydeden Belur, şöyle konuştu:

''Gece 24:00'a kadar yağan yağmur sonucunda bir afet yaşadık. Ama çok şükür can kaybımız yok. Özellikle ilçe merkezindeki Terslik Bendi'nin dolmasından dolayı dolu savağından su attı. Bu suyun ilçe merkezindeki altyapıya yoğun yüklenmesi nedeniyle Orhangazi Mahallesi'ni su bastı. 4 mahalle yolumuz kapandı. İlçe merkezinden geçen karayolu, barajlardan gelen su nedeniyle kapandı. Mahsur kalan vatandaşlarımız Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Sivil Savunma Arama Kurtarma ekiplerimiz tarafından hızlı bir şekilde kurtarıldı. Bir de hasta olan vatandaşımızı evinden hemen kurtarıp ambulans ile hastaneye gönderdik.''

Muhabir: İlyas Gün

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA