81. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın Ana Sponsoru Tansaş Oldu

31 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın ana sponsoru imzalanan protokol ile Tansaş oldu.

81. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın Ana Sponsoru Tansaş Oldu
Protokol, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Tansaş Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Özaydınlı tarafından imzalandı. Kültürpark'ta gerçekleşen imza töreni İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Migros Grubu Genel Müdürü Özgür Tort, Genel Müdür Yardımcısı Şevki Tuncer, İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karatay, Şule Keskiner ile İZFAŞ ve Tansaş çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti. 27 yıl önce İzmirlilerin gereksinimlerini karşılamak adına Tansaş'ın Ege'de 3 kuşağı buluşturduğunu ifade eden Tansaş Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı, Tansaş'ın doğduğu topraklara karşı minnet borcunu ödemek için Ege'ye odaklandığını belirtti.

İzmir başta olmak üzere tüm Ege'de Tansaş'ın yatırımlarını hızlandırdığını anlatan Özaydınlı; şöyle konuştu: "Tansaş olarak İzmir'in ekonomisini ve sosyal yaşantısını daha da canlandırmak amacıyla İzmir Fuarı'na ana sponsor olmaya karar verdik." İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, kentin 1980'li yıllardan sonra çeşitli gerekçelerden dolayı büyüme trendinde ivme kaybettiğini ifade ederek bu tablonun 2001 yılında değişim gösterdiğini söyledi.

Kocaoğlu; 2001 yılından sonra özellikle alt yapı eksikliklerini tamamlayarak hızlı şekilde çalışmaları sürdürdüklerini belirterek "Yeni fuar alanı ile İzmir'in fuarcılık ve kongre hizmet sektöründe hızlı bir büyüme yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

İzmir'in özellikle sağlık ve tarih turizmi açısından hamle yapabilmesi için hükümetten teşvik beklediklerini hatırlatan Kocaoğlu, yeni fuar alanı için ihale sonucunu dört gözle beklediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri sponsorluk sözleşmesini imzaladı .
Kaynak: İHA