'Bal Ormanı' Sayesinde Arıcılar Artık Şehir Şehir Gezmeyecek

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk, Pozantı ilçesine bağlı Yukarı Belemedik köyünde kurulan bal ormanı sayesinde bölgedeki balcıların artık şehir şehir gezmeyeceğini söyledi.

Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk, Pozantı’da ziyaretlerde bulundu. Zopçuk’un ilk durağı Orman İşletme Müdürlüğü oldu. Pozantı İşletme Müdürü Murat Çakır’dan bölgeyle ilgili bilgi alan Zopçuk, personel ve eşleriyle de sohbet etti. Yukarı Belemedik köyünde uygulanan Bal Ormanı Projesi’nin devam ettiğini belirten Milletvekili Zopçuk, “Projeyle bölgede arıcılık yapan köylüler artık arılarını alıp memleket memleket gezmeyecek. Çünkü 315 hektar saha üzerinde 18 tür bitkinin mevsimine göre verimliğinden dolayı arılar sürekli bu ağaçlardan beslenerek ballarını yapacaklar. Burada en önemli nokta köylünün 6 aylık bal mevsiminde köylerini terk etmeyerek ballarını üretebilmeleridir.” dedi.

Karakışlakçı köyünün bölgeye yapılan göletten sonra kalkınmaya başladığını belirten Milletvekili Zopçuk şunları söyledi: “Daha önce köylüler ürettikleri sebze ve meyvelerle masraflarını bile karşılayamıyordu. Yapılan gölet sayesinde vatandaşlarımız çok daha fazla verim alabilir. Çeşit çoğaldı. Yine Karakışlakçı köyünde 350 hektar üzerinde mera ıslah düşünüyoruz. Mera olarak düşünülen bu alana kaşınma tarakları, sulaklar ve gölgelikler yaparak vatandaşımızın hayvancılık sektöründe de iddialı bir konuma gelmesini sağlayacağız. 2011 yılında başlayıp 2014 yılında bitmesi planlanan Yağlıtaş göletiyle 259 hektar alan sulanacak.” Pozantı’nın ekonomisinin büyük bir kısmının D-750 karayolu üzerinde bulunan tesislere bağlı olduğunu belirten Zopçuk, “Pozantı halkının büyük bir kısmı şehir içinden geçen D-750 karayolu üzerinde bulunan, akaryakıt istasyonları, lokantalar ve büfeler çalıştırarak geçimlerini sağlıyor. Adana – Ankara otobanının faaliyete geçmesinden sonra Pozantı’nın en büyük istihdam alanları olan bu ekmek kapıları bir bir kapılarına kilit vurmak zorunda kalabilirdi. Yine Pozantı şehir merkezinden geçen yolun 13 milyon dolar harcanarak duble yol yapılması, 4 milyon dolar harcanarak alt geçit yapılması ile Pozantı ekonomisi canlılığını yitirmemiştir.” şeklinde konuştu.

POZANTI – KARAİSALI YOLU KISALIYOR

Pozantı- Karaisalı arasındaki yapılan yol çalışmalarında incelemelerde bulunan Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk, “Pozantı – Karaisalı arası hayali yıllarca konuşuldu tartışıldı fakat hiçbir kimse bir adım atmadı. Her iki ilçe halkının arzuladığı bu yolu yapmak inşallah bizlere nasip olacak. İlk etapta bu yol B Tipi orman yolu olarak Pozantı ve Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları ile yapılacak. Şu anda 2 kilometresi tamamlanan orman yolu bitince Pozantı – Karaisalı arasındaki 70 kilometrelik mesafe 28 kilometreye düşecek.” diye konuştu.