Kula’da Yatılı Kur’an Kursu Hizmete Açıldı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Sarıgöz Camii Yatılı Kur'an Kursu gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Açılışa Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır, Kula Belediye Başkan Vekili Mehmet Leblebici, Garnizon Komutanı Kıd. Üsteğmen Erkan Enginar, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili, AK Parti İlçe Başkanı Nejat Gülmez, Manisa İl Müftü Yardımcısı Şakir Kırgız, İlçe Müftüsü Yusuf Arslan ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Yusuf Arslan, “Kur'an-i Kerim, ibadet, itikat, siyer ve ahlak dersleri verilecek olan Kur’an Kursu 30 yatılı olmak üzere 30 gündüzlü toplam 60 öğrenci kapasiteli olacak. Din görevlileri ve hayırseverlerin katkılarıyla Sarıgöz Camii yanına yapılan yatılı Kur'an kursumuzu bugün açıyoruz. Yüce Allah bizleri dünyada ve ahrette huzura eriştirmek için ilahi kitaplar göndermiştir. Dinin emir ve yasakları da bu ilahi kitaplar vasıtasıyla bildirmiştir. Son kitap olan Kur’an-ı Kerim insanlık var olduğu sürece insanları aydınlatmaya devam edecektir. Kur’an-ı Kerim Peygamber Efendimize (S.A.V) indirildiği günden günümüze kadar korunarak gelmiştir. İnsanlarımız Kur’an-i Kerim’i ezberlemişler, hıfzetmişler, beyinlerine nakşetmişler, kalplerine yerleştirmişlerdir. İşte Kur’an-i Kerim bu şekilde ebediyete kadar korunacaktır. Bu gün ilçemize kazandırdığımız bu müessesemiz de bunun için önemlidir. Burada Kur’an-ı Kerim’i beyinlerine, kalplerine yerleştiren hafızlarımız yetişecektir.” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Şakir Kırgız da insanlara hizmet veren birçok din adamının bu tür Kur’an kurslarında yetiştiğini söyledi.

Kur’an kurslarının milletin manevi mayasını oluşturan kurumlar olduğunu ifade eden Kırgız, “Kur’an-i Kerim nifakı ortadan kaldıracak yegane unsurdur. Bu vesile ile Kur’an kurslarının açılması milletimizin manevi mayasının oluşmasında Son derece önemlidir. Çünkü insanlık cehaletin karanlığı içinde çırpınırken Allah, Hz. Muhammed’i peygamber olarak göndermiş ve gönüllere şifa olarak da Kur’an-ı Kerim’i indirmiştir. Kur’an-ı Kerim’i bir kenara koyunca nifak başlıyor, fitne ve fesat, haset, kin ve nefret başlıyor. Bu yüzden bütün manevi hastalıklardan kurtulmanın yolu Kur’an öğretmekten ve okutmaktan geçiyor. İşte bu yüzden açılan Kur’an kursları milletimiz için önemli bir manevi kapıdır.” diye konuştu.

Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır ise açılan Kur’an kursunun insanlar için hem dünyada hem de ahirette bir kurtarıcı olacağını söyledi.

Daha Sonra açılış kurdelesi kesilerek yatılı Kur’an kursunun etüt salonları yatakhaneleri gezildi .
Kaynak: İHA