Bozdağ, 13. Uluslararası Sürmeli Şenlikleri Kapsamında Düzenlenen Model Uçak Gösterisini İzledi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta valilik ve belediye tarafından, ''13. Uluslararası Sürmeli Şenlikleri'' kapsamında düzenlenen model uçak gösterisini izledi.

Merkez Çalatlı köyündeki model uçak pistinde, Türk Hava Kurumu Yozgat Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilen gösteri, Bozdağ ve öteki yetkililerle vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

THK Yozgat Şubesi Başkanı Hasan Coşkun, gösterinin ardından yaptığı konuşmada, Türk havacılığına ışık tutan kurumlarının amaçları arasında, havacılığın askeri, sivil, sosyal, ekonomik, turistlik ve sportif önemini tanıtmak, benimsetmek ve milli havacılığa destek sağlamak olduğunu kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, etkinliğin ardından Yozgat'tan ayrıldı.

Şenlik kapsamında Cumhuriyet Alanı'nda gösteri amaçlı yapılan karakucak güreşlerinde ise Yozgat, Tokat, Amasya ve Aksaraylı sporcular mücadele etti. Güreşleri dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp de izledi.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, burada yaptığı konuşmada, güreşlerin Türk kültüründe önemli yeri olduğunu belirterek, şenliklerde karakucak güreşlerine de yer verdiklerini söyledi.

Vali Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, güreşçilere çeşitli hediyeler verdi.

Muhabir: Özcan Güney / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA