AKAHED Sürücü Adaylarının Sağlık Kontrollerine Dikkat Çekti

Aksaray Aile Hekimleri Derneği (AKAHED), ehliyet raporları konusundaki yönetmelikler ve uygulamalara dair karışıklığın, sürücü adaylarının sağlık kontrollerinin iyi yapılamamasına neden olduğu ve bunun da kaza riskini artırdığı uyarısında bulundu.

Aksaray Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. H. Şenol Atakan, gelişmiş ülkelerde yapılan birçok araştırmada, sağlık kontrolleri iyi yapılan sürücülerin kaza yapma riskinin, sağlık kontrolleri iyi yapılmayanlara göre çok daha az olduğunun ispatlandığını belirterek, “Bu bağlamda sürücü belgesi alacak kişilerin sağlık raporu için yapılan muayenelerinde sıkı bir sağlık kontrolünden geçirilmesi gerekir. Bu amaçla sürücü sağlık ve kontrol merkezleri oluşturulmalı ve sağlık raporlarının bu merkezler aracılığı ile verilmesine yönelik mevzuat düzenlemelerinin yapılması sağlanmalıdır” dedi.

Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’ne göre sürücü adaylarının sürücü kursuna başvururken sağlık kurulu raporu almaları gerektiğini belirten Atakan, “Ancak mevcut uygulamada adaylar sürücü kurslarına sağlık kurulu raporu yerine tek hekim raporu ile kaydediliyor ve sürücü kurslarınca Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi’ne bu rapor gönderiliyor

Kaynak: İHA