'En yalnız günlerimi yaşıyorum'

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım tahliye olduktan sonra aynı cezaevinde tutuklu bulunan Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, Basın Danışmanı Özay Oral aracılığı ile en yalnız günlerini yaşadığını duyurdu.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım tahliye olduktan sonra aynı cezaevinde tutuklu bulunan Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, Basın Danışmanı Özay Oral aracılığı ile en yalnız günlerini yaşadığını duyurdu. Oral, cezaevinde görüştüğü Ünlü'nün kendisine Aziz Yıldırım'ın Metris'te can yoldaşı olduğunu, tahliye olabilmeleri için sürekli dua edip, durum değerlendirmesi yaptıklarını ve şakalaştıklarını anlatarak Yıldırım'ın annesinin vefatından sonra gece yarısına kadar yanında ayrılmayarak moral verdiğini söyledi.

Aziz Yıldırm'ın tahliye olmasının Karagümrük Çetesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve kadın ticareti yaptığı iddiası ile tutuklanıp 10 Aralık 2011'de cezaevine konulan Mahmut Ünlü'yü yalnız bıraktığı öğrenildi. Cübbeli Ahmet Hoca ile Metris Cezaevi'nde görüşen basın danışmanı Özay Oral, Cübbeli-Yıldırım cezaevi günlerine ilişkin yeni bilgiler verdi.

Ünlü'nün 'Aziz Yıldırım çok iyi bir dostum ve kader arkadaşımdı ' dediğini anlatan Oral, cezaevi günlerini ise 'Aziz Bey ile burada tanıştık. Sürekli görüşüp, şakalaşır günümüzün çabuk ve neşeli geçmesine gayret ederek birbirimize moral verirdik. Çok vefalı ve hatır bilen birisi. Ben adalet yerini bulsun diye sürekli Kuran okur dua ederdim. Aziz Yıldırım için de çok dua ettim. Tahliye olduğuna çok sevindim ama onun gidişi ile biraz yalnız kaldım. İnşallah ben de en kısa sürede tahliye olur ve buradan kurtulurum ' diye konuştuğunu kaydetti.

Cübbeli Ahmet Hoca, son duruşmada söylediği eşiyle ilgili sözlerine istinaden de şu açıklamayı yaptı:

'Mahkeme sorgulamasında 'kaç çocuğunuz var' şeklinde bir sual vardı. Ben 'sekiz' cevabını verince de 'bir eşten mi' şeklinde bir sual tevcih edilmiş. Buna cevabımda iki eşten şeklinde olmuştur. Ben 19 sene evvel Büşra Mihrimah Ünlü adındaki eşimle evlendiğimden beri onunla birlikteyim. İkametgahım da Beykoz'dadır. Üstadım Mahmut Efendi Hazretler, 'O senin direğindir' buyurarak, O'nun benim bütün hizmetlerimdeki yerini açıklamıştır. Tüm ihtiyaçlarımı karşılayan, hastalıklarımla ilgilenen, misafirlerimi ağırlayan, benim olmazsa olmazım ancak O'dur. '