Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nden Piknikçilere Hizmet

Bursa Orman Bölge Müdürlüğünce başlatılan proje kapsamında Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından piknik alanlarında çadır kazığı, piknik ateşi odunu ve tutuşturucu olarak Kozalak satışı yapılmaya başlandı.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, yaptığı açıklamada, düzenli ve kontrollü piknik için hizmet veren piknik yerlerinde, vatandaşların çadır kurmak ve mangal ateşi yakmak için düzensiz olarak etraftaki ormandan ihtiyaçlarını gidermek maksadıyla doğaya zarar verebileceklerini belirtti.

Coşkun, ''İhtiyacı karşılamak, piknikçilerin gelişigüzel ormana zarar vermelerini önlemek ve pikniğe gelenlere hizmet amacı dolayısıyla piknik yerlerinde düşük bir bedelle çadır kazığı ve mangal için odun tutuşturucu satışlarına başladık'' dedi.

Orhaneli Orman İşletme Müdürü Hakkı Türkoğlu da yaz aylarında piknik yapmak ve piknikte mangal yapmanın kültürümüzün bir parçası olduğunu söyledi.

Türkoğlu, şöyle dedi:

''Piknik yapan vatandaşlarımıza 2 liraya çadır kazığı, bir miktar odun ve kozalaktan oluşan bir paket takdim ediyoruz. İlk uygulamayı Orhaneli Karagöz Piknik alanından başlattık ve yoğun ilgi gördü. Önümüzdeki günlerde Harmancık ve Büyükorhan piknik alanlarında da bu hizmetimizi uygulamaya geçireceğiz.''

Kaynak: AA